Titlurile zilei

Coșmar pentru pasagerii cursei Wizz Air pe ruta Bologna – Iași! Filmul unui incident șocant cu sute de persoane rămase fără bunurile din cala aeronavei – UPDATE

Publicat: 05 aug. 2021
Avion Wizz Air, pe pista de la Aeroportul Internațional Iași
Pasagerii cursei Wizz Air de pe ruta Bologna - Iași au rămas fără bagaje, după ce compania de handling din Italia a încurcat aeronavele. Bagajele pasagerilor au fost trimise din greșeală tocmai la Chișinău, în Republica Moldova

Surpriză neplăcută pentru pasagerii cursei Wizz Air de pe ruta Bologna – Iași. Circa 170 de persoane s-au trezit fără bagajele de cală la aterizarea pe Aeroportul Internațional Iași. Compania de handling de la aerogara din Bologna a încărcat bagajele pasagerilor într-un avion cu destinația Chișinău, Republica Moldova

Caz demn de „Cascadorii râsului”, pe Aeroportul Internațional Iași! În noaptea de marți spre miercuri, 3 spre 4 august 2021, peste 170 de persoane s-au trezit cu o surpriză neplăcută după ce au ajuns în terminalul T3.
Pasagerii cursei Wizz Air de pe ruta Bologna (Italia) – Iași s-au trezit fără bagajele puse la cală. Aeronava W63668, care a aterizat pe Aeroportul Internațional Iași, avea în cală bagajele destinate unei alte curse externe. Practic, oamenii care au ajuns la Iași au rămas fără bagaje, trimise din greșeală tocmai la Chișinău, în Republica Moldova, cu un alt zbor.

UPDATE: „Wizz Air a verificat situația în detaliu împreună cu partenerul de handling de la sol care efectuează check-in-ul. Motive operaționale au stat la baza problemei bagajelor zborului Wizz Air W6 3668 de la Bologna către Iași din 3 august. Toate bagajele sunt trimise la Iași cu zborul Wizz Air W6 3668 de astăzi, 5 august. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor pentru orice inconveniență creată”, au transmis reprezentanții companiei Wizz Air.

Cursa Wizz Air Bologna – Iași a venit fără bagajele pasagerilor

Oamenii care s-au îmbarcat pe aeroportul din Bologna (Italia) cu destinația Iași s-au trezit cu o surpriză neplăcută tocmai când au aterizat pe aerogara din municipiu. Bagajele lor de cală au fost încărcate într-un alt avion, cu destinația Republica Moldova. Cel mai probabil, bagajele au fost încărcate de operatorii de handling de la aeroportul din Bologna.
Pe aerogara din Italia sunt două companii de handling, respectiv Fast Freight Marconi și XPH. Prima companie este și principala societate ce desfășoară activități de handling în Bologna. O situație similară s-a petrecut în urmă cu câțiva ani pe Aeroportul Iași, cu o aeronavă a companiei Blue Air.

Bagajele din cursa Bologna – Iași au ajuns la Chișinău

Unul dintre pasagerii cursei de la Bologna a arătat și ce s-a întâmplat pe aeroportul din Iași în momentul în care avionul companiei Wizz Air a aterizat, iar oamenii au realizat că au rămas fără bagaje. Acestea ar fi fost încărcate într-o aeronavă cu destinația Chișinău.

„Am venit noaptea tecută cu o cursă aeriană pe ruta Bologna (Italia) – Iași. Eu nu am avut decât un bagaj de mână, nu am avut alte bagaje la cală. Pot spune că sunt, cumva, norocos. La sosirea pe Aeroportul Iași, mulți dintre ceilalți pasageri stăteau adunați în locul de preluare a bagajelor și nu înțelegeam de ce. Din ce am aflat ulterior, bagajele lor nu ar fi ajuns la destinație, fiind, probabil, încărcate într-un alt avion, de pe o altă rută”, a spus ieri M.S., un pasager al cursei care a aterizat din Bologna.

Compania aeriană operează mai multe curse de la Iași spre destinații din Europa.

Bagajele pasagerilor din cursa Bologna – Iași vor fi recuperate

Reprezentanții Aeroportului Iași au precizat că toate bagajele pasagerilor au fost recuperate. Aceștia au mai precizat că vina le-ar aparține muncitorilor companiei de handling de pe aeroportul din Bologna.

„Compania aeriană care a operat cursa Bologna – Iași pe data de 4 august 2021 se va asigura că toți pasagerii care au ajuns pe Aeroportul Iași își vor putea recupera bagajele în cel mai scurt timp. Bagajele pasagerilor care urmau să călătorească la Chișinău au ajuns la Iași. Cel mai probabil, personalul care s-a ocupat de manipularea bagajelor le-a inversat”, au transmis cei de la Aeroportul Iași.

În schimb, reprezentanții companiei Wizz Air nu au oferit niciun punct de vedere legat de situația cursei Bologna – Iași.

Comentarii
  • Intelegi ca firma care a incarcat bagajele, nu si-a facut treaba corespunzator, dar de ce cei de la WIZZ AIr nu a verificat acest lucru la plecare? De ce la sumele imense ce le incaseaza, nu au un operator care sa verifice acest lucru? Hai sa dam vina pe aia, dar tu ca si companie care ai incasat, te-ai asigurat ca oamenii nu vor avea astfel de surprize???

  • Singuri responsabili pentru aceasta “ greseala” este compania low cost wizz air care au contract cu firme slabe de handling cu personal slab pregatit si needucat ( Ex: MenziesAviation).

Adauga un comentariu