Local

Coșmarul din trafic continuă. Zeci de șoferi au fost prinși pe picior greșit de polițiștii din Iași

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Coșmarul din trafic continuă. Zeci de șoferi au fost prinși pe picior greșit de polițiștii din Iași
Zeci de șoferi au fost sancționați de către polițiștii din Iași în urma unor controale în trafic

În fiecare zi, zeci de șoferi sunt prinși pe picior greșit de polițiștii din Iași. Amenzile nu sunt deloc mici, dar asta nu pare să-i sperie pe cei aflați la volan

Nicio zi fără nereguli în trafic. Polițiștii rutieri din municipiul Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislației rutiere de către bicicliști și conducătorii de trotinete. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.355 de lei, dintre care 20 pentru abateri săvârșite de conducătorii de trotinete electrice și 18 pentru bicicliști, restul fiind pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și au fost reținute 5 permise de conducere. Spre exemplu, un biciclist, în vârstă de 21 de ani, a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus bicicleta neregulamentar pe o stradă din municipiul Iași.

Polițiștii din municipiul Iași au stat cu ochii pe pietoni

Polițiștii rutieri din municipiul Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislației de către pietoni. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.495 de lei, dintre care 10 pentru abateri săvârșite de pietoni. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost reținute 3 permise.

Spre exemplu, o femeie de 62 de ani a fost sancționată contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat strada Dudescu, din municipiul Iași, prin loc nepermis pietonilor.

Dosar penal pentru un șofer inconștient

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza orașului Târgu Frumos, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.

Comentarii
Adauga un comentariu