Titlurile zilei

Coșmarul vatmanilor din Iași! Liniile de tramvai din zona Canta au rămas suspendate după ce asfaltul s-a măcinat: „Poți oricând să deraiezi” – FOTO

Publicat: 18 mart. 2024
_____ Vizualizări 21 Comentarii
Coșmarul vatmanilor din Iași Liniile de tramvai din zona Canta au rămas suspendate după ce asfaltul s-a măcinat Poți oricând să deraiezi - FOTO
Vatmanii trebuie să fie extrem de atenți pentru a nu deraia în aceste porțiuni

Asfaltul măcinat din zona Canta pune în pericol liniile de tramvai, dar și siguranța vatmanilor și călătorilor. Deoarece prin zonă trec mii de mașini zilnic, carosabilul a cedat, astfel că s-au format foarte multe gropi chiar lângă calea de rulare a vagoanelor

Pe șoseaua Moara de Foc și strada Canta circulă foarte multe mașini zilnic, deoarece este o rută spre ieșirea din oraș. Astfel, bucăți mari din asfalt s-au măcinat, iar cel mai grav este că liniile de tramvai rămân descoperite. Vatmanii au mari probleme când circulă cu vagonul, însă CTP Iași nu a luat nicio măsură până acum.

Asfaltul de la liniile de tramvai a fost măcinat

În unele locuri, gropile sunt extrem de mari și adânci, iar terasamentul liniilor a început să se distrugă. Cauzele pentru acest lucru sunt multiple, însă problema cea mai mare este faptul că mașinile de mare tonaj circulă prin aceste locuri, când ar trebui să existe o centură ocolitoare a orașului, în mod normal. Totuși, nici compania CTP nu a intervenit până acum ca să rezolve problema, iar oricând se poate întâmpla o tragedie. Nu este prima dată când apar probleme la infrastructura din oraș.

„Deși nu pare grav, este o problemă pentru noi, vatmanii, deoarece întâmpini probleme când mergi prin aceste zone. Trebuie să mergi încet pentru că poți oricând să deraiezi, se creează un balans la vagon și poți pierde controlul, poți să ai probleme și cu pantograful așa, să nu mai ai contact cu firul. Problema este că zilnic, prin această zonă, dar și prin altele, trec sute de mașini de mare tonaj. Nu ar fi problemă dacă ar merge doar tramvaiele și autobuzele, însă materialul respectiv nu este făcut să reziste la o astfel de greutate. Călătorii ar trebui să se gândească și la aceste aspecte când spun că vine greu un tramvai, noi trebuie să ajungem la destinație în siguranță”, povestește un vatman de la CTP Iași.

Vatmanul a dorit să își păstreze anonimatul, deoarece se teme să nu fie sancționat de conducere pentru informațiile divulgate.

CTP trebuie să repare toată zona Canta

Angajații de la CTP trebuie să repare tot carosabilul de lângă liniile de tramvai din zona Canta. Conducerea a transmis că în această primăvară se vor face lucrările, însă nu a specificat o dată exact. Astfel, oamenii vor trebui să circule în continuare în aceleași condiții.

„În primăvara aceasta, refacem zona de lângă linia de tramvai. Noi deja am făcut, în unele porțiuni, experimental, astă toamnă, refacerea asfaltului de lângă linie. Vara, la temperaturi ridicate, autovehiculele iau masticulul de lângă linie pe roți, iar iarna, la ciclul îngheț-dezgheț, apa se infiltrează și se crapă asfaltul. Acum am făcut o rețetă specială și văd că a rezistat peste iarnă. În zona Canta, noi ne ocupăm, pe celelalte tronsoane colaborăm cu Citadin”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Liniile de tramvai din Canta au rămas descoperite după ce asfaltul s-a măcinat complet. Cetățenii trebuie să mai aștepte până când cei de la CTP vor repara strada.

Comentarii
  • Pariu ca mamelucii care indeamna la folosirea mijloacelor de transport in comun ca sa salvam planeta, nu vor comenta? Pentru ca sunt ocupati cu visele lor.

  • Idiotul asta gras de Știuca care cântă la acordeon pe la tot felul de chermeze ( tăieri de Moț, divorțuri, înmormântări etc ) se pricepe la mastic?
    Bă panaramă ce faci tu la depou un amestec de bitum cu nisip este un maglavaiț care nu are nici un efect .
    – mastic bituminos folosit pentru etanșarea rosturilor dintre căptușeala șinei de tramvai și suportul carosabil este un mastic special testat in laboratoare dar care costa.
    Masticul bituminos special este soluția cea mai eficientă pentru protejarea împotriva infiltrațiilor de apă în suportului carosabil în care este încorporat sistemul de linii de tramvai, pentru reducerea zgomotului, dar și pentru amortizarea vibrațiilor.
    Ce pune Stoica făcut la CTP și facturat la primărie ca mastic e un furt pe fată a banului public. Stoica dă-te prins jagardea ce ești

  • Stoicoooo, hoțule nu te mai saturi de fura. Și tu și Tarlev doi bagabonți ca furați CTP-ul de 30 de ani. Când va prins Abălașei la furat trebuia sa înfundați puscaria. Nu e târziu nici acum excrocule.

  • Unde ai pus Stoica acel mastic? Nu se vede. Poate în șură la mă-ta la PROBOTA e pus. Mă pungașule tu trebuia sa fii Arestat de ieri te-n gură de scârbă furăcioasa.Aici e marele jaf,la secția de reparații cale de rulare, facturati lucrări nefăcute și Primaria vă plătește apoi împărțiți tainul. Bine spus,capii combinatori sunt Tarlef și Stoica. Ghercă când a simțit ce fac ăștia s-a dat intr-o parte ca sa nu între la belea dar omul știe pas cu pas ce fac haimanalele astea.

  • De ce nu ne adunam, toti cei nemultumiti sa-i dam in judecata? Sa vedem ce vor face ligai?? Si inginerii de 2 lei care habar n-au meserie, sau stiu dar de fapt pun muncitorii sa modifice piesele ca sa mearga banul ….
    Sunt colegi sanctionati degeaba, doar ca au avut curajul sa-i infrunte! Iesenii habar nu au unde se duc banii!

  • Atat timp cat CTP-ul sustine financiar partidul, puteti voi sa faceti ce vreti! Nu mai platiti sindicatul pt ca nu va reprezinta, clar sunt mana in mana! Chirica isi primeste plicul, ca ce nu stie primarul este ca tot ctp ul stie de plic… Voii faceti greva! Pana nu schimba conducerea, pana nu primiti salarii decente, piese, etc, nu cedati!
    Voi ii tineti pe ei, si nu invers!! Da nu pe Stoica cu Talef, afara impreuna cu toti lingai!

  • V-ati indepartat incet, incet de cauza problemei. Scoateti adara mastodontii care tranziteaza zilnic orasul si vom avea strazi intregi!

  • Chiar daca in Primarie, institutiile publice si societatile Consiliului local salariatii au salarii bune, nivelul dezastruos al activitatii si eficienta nu se schimba. Exista insa si o minoritate in aceste institutii care-si face treaba bine. Am intilnit astfel de oameni. Doar ca, pentru a fi performant, iti trebuie mai intii minte, nu bani. In concluzie, in majoritate, Primaria, societatile CL si institutiile primariei (POLITIA LOCALA, SALUBRIS, ECOPIATA, CTP, CITADIN, DAC, Finante locale etc) nu sint altceva decit o gloata de golani analfabeti si incompetenti, multi neamuri intre ei, multe curve, multi lingai , care au ca singur scop sa primeneasca si sa mulga pe cetateni si pe altii ca sa alimenteze buzunare personale. La vreme de alegeri, daca numarati toti angajatii din aceste structuri, sint votanti extrem de fideli ce lupta in haita pentru a-l pastra pe mafiotul sef, primarul sau cine o mai fi. In nici o firma reala nu exista asa un surplus de personal si atita ineficienta. In economia reala, firme din acestea ar muri imediat. In Iasi, li se asigura monopol. Numarati citi angajati au aceste societati ale primariei ori institutii si veti vedea ca interesul de a le avea este majoritar electoral pentru ca votul lor este garantat. E spirit de haita. Voturi garantate. Nu conteaza pentru ce au fost create aceste structuri, nu exista controale sau audituri, totul in aceste structuri e protejat de mafiotul sef. Lunar, mafiotul sef primeste daruri de tot felul, dar mai ales plicuri cu bani de la fiecare dintre sefi. Aveti exemplul cel mai bun cu botezul copilului Primarului, a vicelui Botez si cite or mai fi. Exista dovezi. In fapt, multi dintre ei sint niste nulitati in toate directiile. Din pacate nimeni, nici macar opozitia sau presa nu zice nimic, iar justitie nu avem. Uitati-va la fetele acestor sefi din institutii si vedeti chipuri de oameni mediocri, supusi et cu inteligenta minimala. Uitati-va ce origini si studii au acesti oameni !

  • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
    Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Ma adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, strazi cu gropi ca dupa bombardament, autobuze care fumega in trafic pt ca ITP falsificat,camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
    Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! Zilele trecute a obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat.

  • Cine permite si acopera acest jaf din banul public ? Salariile directorilor şi membrilor din consiliile de administraţie din subordinea Primăriei/CL Iaşi:

    CITADIN SA – 1.188,860 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 3 directori executivi – 17.550 lei net / lună / director, 4 membri CA – 3.546 net / lună
    SPAŢII PUBLICE S.A. – 1.507.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 2 directori executiv, Director general – 22.707 lei net / lună,
    Director executiv – 19.126 lei net / lună, 4 membri CA – 6.092 lei net/ lună
    SALUBRIS S.A. – 1.238.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director executiv – 26.714 lei net / lună, 6 membri CA – 5.563 lei net/ lună
    COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC S.A. – 2.044.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 4 directori executivi – 17.550 lei net / lună, 5 membri din Consiliul de Administraţie – 5.960 lei net / lună
    ECOPIATA S.A. – 642.800 lei / lună (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 21.645 lei net/ lună, 4 membri în CA – 2.340 lei net/ lună,
    S.C. Termo Service S.A. – 658.000 lei / an (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 15.210 lei net / lună, 4 membri CA – 4.212 lei / net lună.

  • 5 DIRECTORI LA CTP ?????
    CARE FREACA MENTA,, ALTCEVA NU FAC!!!!
    Dumnezeu nu e in concediu!
    Toti veti plati pentru toate umilintele la care va supuneti angajatii din subordine, ca sa va iasa voua banul, daca nu voi, copii si nepotii vostri cu siguranta vor plati!
    Unii platesc deja!

  • Serios? Mașinile de mare tonaj au treabă în oraș, nu pe lângă oraș. Șantierele sunt in oraș, de exemplu. Rostul șoselei de centură este devierea traficului pentru cei care nu au treabă în oraș și vor să îl ocolească. Doar că Iașul e punct terminus, nu se mai circula dincolo de el. Iașul nu este îndrum spre ceva sau dinspre ceva. Se termina harta la Iași. De aceea nu e nevoie de șosea de centură.

  • Zilele trecute eram in statia de tramvai de la piata Nicolina.Erau vreo cinci mesteri mari,calfe si „vopsari”,care tamanjeau acele balustrade din refugiile de tramvai.Il intreb pe unul:
    Bai nene ,de ce dai cu vopsea pe putregaiurile alea de tevi?Nu vezi ca,curge rugina din ele?
    Raspuns:Asa ne-au spus aia mai mari!
    Pai bai fratele meu ,daca „aia mai mari” sunt prosti bata ,pe tine nu te duce capul sau pur si simplu nu ai un pic de mandrie fata de aceasta meserie?
    Refugiul de sub pasajul ACB parca este montat de unul de la fabrica de lapte.
    Pur si simplu i-as da fara pe toti si mergem pe jos.
    P.s.Cine naiba spala tramvaiele,ca cele noi au inceput sa aiba SLIM(MIZERIE) pe la incheieturi si asta nu este de la calatori.

  • Dane nu ai ce face! Oamenii care indraznesc sa comenteze sunt sanctionati. Coruptia e asa de mare… ei dau peste rugina in fapt, in hartii e altceva! Spaga se da pe fata, daca nu o dai, trec si-ti dau peste nas, o gaina, un porc…. cei care nu dau sunt umiliti si injurati!
    Asta-i adevarul!!

  • Grevă nu vor să facă vatmanii/ șoferii de la CTP, Ieșenilor le place să aștepte cu orele săptămânal un mijloc de transport, banii se fură la greu. Șosea de centură 0, autostradă 0, parcări 0. Aerul nerespirabil. Trebuie să apară ceața din China ca să se facă ceva? Ieșiți la vot!

  • Ba vor dar sunt amenintati, sunt colegi care s-au revoltat si pt ca nu aveau cum sa-i prinda sa le inchida gura, li s-au inscenat tot felu de mizerii in timp ce noi ceilalti ni sa spus sa spunem ce zic sefii ca altfel urmam. Intelegeti? Oameni nevinovati, care s-au dus cu 3-4 sute acasa ca restul le-au oprit pt ca au fost sanctionati. Noi stim adevarul, dar…. avem rate…. vai de noi!

  • Eu am lucrat la control și acolo aceasi situație dacă dai amenzi garla îți dă duble dacă nu stai pe tușă. Problema este că tu ca să dai amenzi trebuie sa dai și la copii și la oameni care chiar au uitat sa ia un bilet însă șmecherii merg cum vor. Nu ai ce sa le faci ca te prind pe capăt de oraș și te bat da sa vezi ce control mai faci când se urca șmecherii din Pacuret în autobuz.

  • Problema e ca parca femei cu copii in btate la CTP, nu barbati!
    Voi de rascoala ati auzit??
    Sa iesiti cu ranga la poarta sa vedeti cum vine Primarul?? Cum sa ti inventeze mizerii ca sa te penalizeze?? Ce dinti scosi aveau…. lasa!!
    Astia n-au frica de Dumnezeu? Toti vor plati! Copii, nepoti, toti! Nu poti lua painea omului de la gura, si sa dormi linistit!

Adauga un comentariu