Local

Costel Alexe i-a declarat război lui Ovidiu Mugurel Laicu! Președintele Consiliului Județean Iași vrea să apeleze la ministrul Sorin Grindeanu pentru a-l zbura din funcție – FOTO

Publicat: 09 dec. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Costel Alexe i-a declarat război lui Ovidiu Mugurel Laicu Președintele Consiliului Județean Iași vrea să apeleze la ministrul Sorin Grindeanu pentru a-l zbura din funcție - FOTO
Costel Alexe i-a cerut demisia directorului regional DRDP Iași, Mugurel Ovidiu Laicu

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, i-a declarat război lui Ovidiu Mugurel Laicu, directorul general regional al DRDP Iași. Acesta a făcut un apel către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a-l înlocui

Joi, 7 decembrie 2023, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a declarat în cadrul unei întâlniri faptul că drumurile naționale din județ nu sunt modernizate, iar cel care se face vinovat de acest lucru ar fi directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu.

Costel Alexe i-a declarat război lui Ovidiu Mugurel Laicu. Președintele CJ a cerut demisia directorului general regional al DRDP

În cadrul întâlnirii în care Costel Alexe, președintele CJ Iași, a făcut declarații cu privire la stadiul proiectelor din infrastructura ieșeană, acesta a făcut un apel către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a-l demite pe directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu. O problemă asupra căreia a atras atenția președintele Consiliului Județean este cea a Centurii de ocolire a orașului Podu Iloaiei.

„Din păcate, finalizarea Studiului de Fezabilitate a depășit deja termenul inițial, octombrie 2023, apoi termenul asumat de directorul DRDP Iași, Mugurel Laicu, respectiv sfârșitul lunii noiembrie 2023. Nu este posibil ca un proiect de doar 4 km să nu poată fi implementat într-un orizont rezonabil de timp, cu atât mai mult cu cât este extrem de urgent să creăm această alternativă rutieră.

Nu este ieșean care să nu cunoască calvarul rutier care se formează în orice zi, la orice oră, la intrarea și ieșirea din orașul Podu Iloaiei. Fac apel la ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să îl demită pe directorul DRDP Iași, Mugurel Laicu, care nu a făcut decât să frâneze dezvoltarea infrastructurii în județul Iași. Este nevoie ca această funcție să fie ocupată de un bun specialist care să asigure pentru DRDP Iași un management competent’’, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Directorul DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu: „Am rămas oripilat de elucubrațiile debitate”

Ovidiu Mugurel Laicu a transmis faptul că președintele CJ confundă lucrurile, făcând comparație între proiectele de reparații sau modernizare de drumuri județene și gestionarea unei rețele de peste 3.200 km de drum național din toată Moldova, de la Suceava la Vaslui și de la Botoșani la Bacău.

„Am rămas oripilat de elucubrațiile debitate în conferința de presă de președintele CJ liberal penal, Costel Alexe, prin care îmi cere demisia din funcția de director general regional al DRDP Iași (funcție pe care am revenit în calitatea mea de specialist, drumar de carieră, în urma Hotărârii Judecătorești) pe motiv că din cauza mea nu poate el dezvolta județul. Domnul Alexe confundă mere cu pere, făcând comparație între proiectele de reparații sau modernizare de drumuri județene/județean și gestionarea unei rețele de peste 3200 km de drum național din toată Moldova, de la Suceava la Vaslui și de la Botoșani la Bacău.

Eu spun că domnul Alexe ar trebui să se uite mai întâi la blocajele și la modul în care ieșenii au fost abandonați de autoritățile județene la ninsorile din primăvară și din ultimele două săptămâni și apoi să ceară socoteală pentru modul în care e gestionată activitatea la drumurile naționale, unde nu am avut niciun drum închis în județul Iași, pe niște artere capitale pentru județ și regiune, în ciuda ninsorilor abundente și a viscolului la sol”, a spus Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

„Municipiul nu se dezvoltă din cauza administrației liberale”

Ovidiu Mugurel Laicu a adăugat faptul că municipiul Iași nu se dezvoltă din cauza administrației liberale, iar în ceea ce privește județul, CJ a fost depășit de situație când au avut loc ninsorile din aprilie 2023.

„În vreme ce la Consiliul Județean s-a așteptat deszăpezirea pe cale naturală și venirea primăverii, DRDP Iași a pus mâna și chiar a dat o mână de ajutor și autorităților locale și județene, depășite de situație. Revenind însă la dezvoltarea Iașului, eu pot să-i spun doar domnului Alexe că județul și municipiul nu se dezvoltă din cauza administrației liberale, care conduce județul, municipiul, reședința de județ și marea majoritate a instituțiilor, nu a subsemnatului sau a activității DRDP Iași.

Uitați-vă la traficul infernal din Iași și la conservele care circulă pe drumurile județene, domnule Alexe, înainte să cereți demisia șefilor de la alte instituții! Bateți câmpii cu grație și vă lăudați cu modernizarea drumului județean de la Prisăcani – Măcărești când ați blocat acest proiect început încă din vremea conducerii PSD a Consiliului Județean. Ați tăiat finanțarea și ați finalizat 7 kilometri de drum după trei ani și vă lăudați cu asta? Vorbiți de modernizarea drumurilor județene?

Mergeți de la Horlești spre Movileni și vedeți cum se prăbușește drumul în iazul din apropiere, unde ați făcut o scamatorie financiară care în curând o să se lase cu alt dosar penal”, a mai adăugat Ovidiu Mugurel Laicu.

Costel Alexe i-a declarat război lui Ovidiu Mugurel Laicu. Acesta i-a cerut, în cadrul unei conferințe de presă, ministrului Transportului, Sorin Grindeanu, să îl demită pe directorul regional DRDP Iași.

Comentarii
  • Kilă care e capacul ce îl depărtezi la Tablă de la Sf Maris ? Bă hoțoilor nu vă mai satură dracu de șpăgi ? Tot Iasul știe ca tot la Bulau o sa ajungeți pana la urmă.

  • Futu-i in găoz de gloabe hoațe peneliste . Bă târtanilor , voi furați și de la copiii bolnavi mâncare și va dați fete mari penibililor ??? Huooooooooooo la pușcărie porcilor…

  • Alexe,da de concursurile trucate la Sf Maria, de achizitiile preferențiale, de CA obiedient care fura și closca de pe oua , nimic? Despre Școala de Arta unde la fel concursuri măsluite , te faci ca ploua? Despre Bojdeuca Creanga unde suntem de rasul planetei , nimic? Despre mizeriile de la drumuri județene unde ai deturnat banii ce ne poți spune ? Cât crezi că te mai tine DNA liber și cât te mai rabdă pământul mă nemernicule???? La pușcărie SINISTRULE !

  • Când auzim de Alexe Costel ne apucă WOMA.Cel mai jeg președinte din istoria CJ IASI,o canalie care pe ce pune mâna dispare brusc. Alexe in afara ca mănânci kakat și faci poze de 3 ani ce realizări ai ? Dosare penale astea sunt realizările acestui rebut care nu este primit in București la nici o instituție, nu sta lumea la discuții cu Hoții care inevitabil le propune vreun troc, vreo afacere cu iz penal. Pleacă acasa Alexe că ne-ai păcălit.

Adauga un comentariu