Economic Local

Costel Grojdea, șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași: „Nu-mi plac șpăgarii” – VIDEO

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Costel Grojdea șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași Nu-mi plac șpăgarii - VIDEO
Costel Grojdea discută despre prevenția din domeniul protecției muncii

Costel Grojdea, șef ITM Iași, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre perioada în care a fost antreprenor și a luat contact cu instituțiile statului, când veneau inspectorii în control, acum fiind cel care verifică afaceriștii. A povestit despre copilăria de la țară, unde tatăl său a fost fermier, iar mama sa era proprietara primului magazin alimentar din comună. Costel Grojdea susține că acum se trăiește bine în România, dar și că nu-i plac șpăgarii

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM Iași) discută și despre perioada în care a fost antreprenor și a fost nevoit să se adapteze sistemului pentru a rezista pe piață.

„De aceea nu-mi plac șpăgarii. Când aveam magazinul din sat, au venit toate instituțiile în control și își cereau partea. Acum, lucrurile nu mai stau ca atunci, nu se mai da șpagă așa cum se dădea în acele vremuri. Eu cred că ar trebui să gândim altfel. Nu vin să te urmăresc pe tine, ca și angajator, să-ți dau amendă, dar trebuie să te ajut ca să faci totul corect. Mi se pare o chestie care la un moment dat poate să devină o rutină. Să spunem că suntem prieteni și ai un business. Nu văd de ce nu ți-aș spune ce să faci ca să ai totul în regulă. Poate să vină oricare să mă întrebe ce trebuie să facă pentru că eu sunt la inspectorat, ușa este deschisă”, spune directorul ITM Iași.

Costel Grojdea, șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași: „Nu-mi plac șpăgarii”

Acesta spune că sfaturile părinților săi l-au ajutat să ajungă unde este acum.

„Partea antreprenorială, vorbind despre principii morale, am luat-o de la tata, care a fost om muncitor la țară, ce înseamnă familie, să ții lucrurile lângă tine, să mergi pe o cale bună. Pe mine mă ghidează în viață o regulă, discutată cu tatăl meu înainte de a muri, și anume să nu mă fac de râs, pentru că el mi-a zis că nu s-a făcut de râs niciodată. Să faci lucruri bune în viață. Mama este o persoană mai dură, ea ne ținea pe toți din scurt, se ocupa de afacerea familiei”, mai spune Costel Grojdea.

Inspectorii ITM Iași verifică, în această perioadă, firmele de construcții.

Peste 100 de interviuri au fost publicate pe YouTube, la secțiunea #PodcastBZI

Un alt episod de #PodcastBZI este despre Vanessa Petrina. Tânăra din Iași, care este designer vestimentar și antreprenoare, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre parcursul său profesional, despre viața de designer la Milano, dar și despre visurile sale. Vanessa a lansat un brand unic, iar ținutele sale vestimentare sunt sold out în prima săptămână de la lansarea colecției. Cum sunt femeile din România și ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei doamne aflați din interviul cu Vanessa Petrina, ce poate fi urmărit AICI:

Adauga un comentariu