Stiri medicale

Covid-19 a lovit chiar si un trib izolat care trăiește în Oceanul Indian

Publicat: 31 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 a lovit chiar si un trib izolat care trăiește în Oceanul Indian
Covid-19 a lovit un trib izolat care trăia în Oceanul Indian

Covid-19 a lovit un trib izolat care trăia în Oceanul Indian. Survival International, un grup indigen pentru drepturile omului, a raportat că cel puțin 11 membri ai marelui trib andamanez din Insulele Andaman au dat rezultate pozitive pentru Covid-19.

„Sursele noastre de pe insule au confirmat acum că 11 andamanesi au testat pozitiv Covid-19, din totalul populatiei de puțin peste 50 de persoane. S-au recuperat și 8 sunt încă în spital”, a spus Sophie Grig, cercetător senior la Survival, a spus într-o declarație dată vineri IFLScience. „Este o veste devastatoare”, a adăugat aceasta.

Marii Andamanezi sunt un trib care trăiește pe Insulele Andaman, un arhipelag din Oceanul Indian, aproape de sud-vest, în largul coastei Myanmar. Insulele Andaman, o colecție de aproape 600 de insule care fac parte din India și Myanmar, au avut un total de aproape 3.000 de cazuri Covid-19 confirmate și peste 40 de decese asociate.

Covid-19 a lovit un trib izolat care trăia în Oceanul Indian

Acest grup de indigeni era alcătuit inițial din 10 triburi distincte, dar acum sunt cunoscuți în mod colectiv ca Marele Andamanez. Când britanicii au ocupat insulele la mijlocul secolului al XIX-lea, au adus o serie de boli noi în insule, inclusiv rujeolă, gripă și sifilis. Erau peste 5.000 de oameni care făceau parte din acest trib în secolul al XIX-lea, dar acum există doar 50 de supraviețuitori.

Triburile izolate au puțină sau deloc imunitate față de bolile comune ale societăților industrializate. Deși Covid-19 este o boală nouă, se crede că acestia ar putea fi și mai vulnerabili. Abuzul de alcool și tuberculoza sunt de asemenea frecvente în comunitate, ceea ce i-ar putea face și mai susceptibili de infectare.

„Marii andamanezi au fost deja decimați de boli la care nu aveau nicio imunitate, introduse de colonizatorii britanici în anii 1850”, a adăugat Grig. „La fel ca multe triburi, au suferit pierderi catastrofale la primul contact cu cei din afară – de la o populație de 5.000 de membri la doar 19 indivizi un secol mai târziu. Este vital ca toate eforturile să fie făcute pentru a opri răspândirea virusului pentru a proteja teritoriile celorlalte triburi din Andamani.

Între timp, cresc temerile cu privire la faptul că virusul își va face drum spre triburile necontactate care trăiesc și printre insulele Andaman, cum ar fi Sentinelese. Deși sentinelienii nu au avut niciun contact cu lumea largă din anii 1990, aceștia riscă să intre în contact cu braconierii care pescuiesc ilegal.

În America de Sud, o serie de triburi indigene au fost pur si simplu doborâte de Covid-19.

Adauga un comentariu