Boli si tratamente

Covid-19: acest simptom uimitor și dureros este declarat o consecință a bolii

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 acest simptom uimitor și dureros este declarat o consecință a bolii
Un nou simptom uimitor a fost, de asemenea, identificat ca o consecință a Covid-19: priapismul.

Știm deja că infectia Covid-19 se poate manifesta în diferite moduri. Unele simptome sau sechele ale bolii sunt, prin urmare, mai surprinzătoare decât altele. Acesta este cazul unei noi consecințe a infecției cu coronavirus descrisă într-un jurnal medical american.

În timp ce tusea, febra și oboseala sunt cele mai frecvente simptome ale Covid-19, pot apărea și alte manifestări mai rare și mai surprinzătoare. Unii pacienți sunt astfel afectați de leziuni oculare sau de ceea ce se numește „limba Covid”, care se manifestă prin pete albe pe acest organ.

Un nou simptom uimitor a fost, de asemenea, identificat ca o consecință a Covid-19: priapismul. Aceasta este o erecție prelungită care apare fără excitare sexuală. Două cazuri au fost identificate la nivel mondial și au fost descrise în Jurnalul American de Medicină de Urgență, potrivit Femme Actuelle.

Erecție de trei ore la un pacient

Cel mai recent caz transmis de acest jurnal medical în ianuarie 2021 se referă la un american în vârstă de 69 de ani care a dat test pozitiv pentru Covid-19 și a fost internat în august la spitalul din Miami Valley. Suferind de sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS), a fost supus unei ventilații mecanice după 10 zile de tratament. De asemenea, a fost plasat în poziție predispusă, cu alte cuvinte pe burtă. Această poziție îmbunătățește respirația pacientului, oferind o mai bună ventilație a plămânilor și o oxigenare mai bună.

Când medicii l-au pus din nou pe spate, au observat că avea erecție. Au fost folosite pachete de gheață, dar erecția a persistat timp de trei ore. Potrivit medicilor, Covid-19 a provocat formarea de cheaguri de sânge în penisul său. Așa că au trebuit să scurgă sângele cu un ac. Erecția a dispărut, dar pacientul a murit în cele din urmă din cauza sindromului de detresă respiratorie acută.

O complicație datorată formării cheagurilor de sânge

Medicii au precizat că complicațiile tromboembolice sunt frecvente în contextul Covid-19. Una dintre ipotezele care pot explica acest fenomen este că infecția provoacă o furtună de citokine, un răspuns inflamator violent al sistemului imunitar care atacă țesutul sănătos.

„Aceasta este o manifestare rară, dar explicabilă a Covid-19. La acest pacient, a existat priapism ischemic, care cu siguranță corespunde microembolilor (cheaguri mici care se formează în vasele de sânge mici). Este una dintre complicațiile Covid-19″, a explicat Daily Mail, dr. Richard Viney, consultant în chirurgie urologică la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham (Marea Britanie).

În iulie anul trecut, un prim caz de priapism asociat cu Covid-19 a fost descris în American Journal of Emergency Medicine. Un bărbat de 62 de ani din Versailles a suferit o erecție de patru ore. Cazul acestui pacient „sugerează cu tărie un priapism legat de infecția cu Sars-CoV-2. Această urgență medicală trebuie să fie recunoscută de profesioniștii din domeniul sănătății și tratată rapid pentru a preveni complicațiile funcționale imediate și cronice”, au concluzionat medicii.

Adauga un comentariu