Boli si tratamente

Covid-19: anxietatea macină dinții

Publicat: 18 nov. 2020
inclestare dinti
Stresul a cauzat o creștere semnificativă a durerii orofaciale și a maxilarului

Actuala pandemie Covid-19 este o situație neobișnuită pentru întreaga lume. Stresul, anxietatea, depresia, repercusiunile asupra sănătății mintale ale acestei crize de sănătate sunt numeroase. Semne de stres care pot afecta direct fizicul. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Tel Aviv (Israel), stresul a cauzat o creștere semnificativă a durerii orofaciale și a maxilarului. În plus, această situație a afectat, de asemenea, numărul de persoane care suferă de tensiune maxilară în timpul zilei și de macinarea dintilor noaptea.

Studiul condus de Dr. Alona Emodi-Perlman și profesorul Ilana Eli de la Școala Goldschleger de Medicină Dentară de la Facultatea de Medicină Sackler a Universitatii din Tel Aviv (Israel) a fost publicat în octombrie, în Journal of Clinical Medicine.

Stresul si anxietatea generate de Covid-19 macină dinții

Această cercetare a constatat, de asemenea, că femeile au suferit mai mult de aceste simptome decât bărbații. De asemenea, grupul de vârstă de la 35 la 55 de ani este cel mai afectat de aceste inconveniente.

„Credem că rezultatele noastre reflectă suferința resimțită de generația mijlocie, care a stat închisa in casă alaturi de copii mici, fără ajutorul obișnuit al bunicilor, îngrijorându-se, de asemenea, de părinții lor în vârstă care se confruntă cu probleme financiare și deseori forțata să lucreze de acasă în condiții dificile”, spun cercetătorii, potrivit Sante Magazine.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au evaluat prezența și agravarea acestor simptome specifice. Un total de 1.800 de persoane din Israel și Polonia au răspuns la chestionar. În timpul primului blocaj, prevalența durerii orofaciale și a contracțiilor maxilare a scăzut de la aproximativ 35% înainte de pandemie la 47%. Cea de strângere a maxilarului (sau bruxism) în timpul zilei a crescut de la aproximativ 17% la 32%, iar măcinarea dinților pe timp de noapte a trecut de la aproximativ 10% la 36%. În plus, cei care au suferit aceste simptome înainte de criza de sănătate au arătat o creștere cu aproximativ 15% a severității lor. În total, in privinta aceste simptome s-a înregistrat o creștere de la 10% pana la 25%. Aceste semne diferite sunt de obicei manifestări de anxietate și reflectă prezența stresului emoțional.





Adauga un comentariu