Coronavirus

COVID-19 face din nou victime în România. Drama unei familii din Cluj

Publicat: 20 oct. 2020
Intrare principala spitalul clinic de boli infectioase din cluj napoca
COVID-19 face din nou victime în Romania. O familie din Cluj a ajuns într-o situație extrem de disperată.

COVID-19 face din nou victime în Romania. O familie din Cluj a ajuns într-o situație extrem de disperată. Bunica unei clujence internată în spital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, trece prin momente groaznice. Într-o postare, pe o rețea de socializare aceasta și-a spus oful cu privire la sitemul medical din România și probleme întâlnite în spitale.

Bunica acesteia este grav bolnavă, iar problemele întâlnite în unitățile medicale i-au lăsat un gust amar.

COVID-19 face din nou victime. O bătrână din Cluj trece prin momente extrem de grele

”Bunica mea este grav bolnavă… Și nu doar ea.. Și România noastră e grav bolnavă! Sunt revoltată, epuizată și întristată.. Să vă povestesc pe scurt toate obstacolele prin care am trecut și încă mai trec. Bunica mea a fost depistata cu Covid19, situația s-a agravat, au internat-o la Spitalul din Dej, doar că aici nu există secție de Covid și nici tratament pentru așa ceva.. Deci trebuia dusă la Cluj!

Doar că în Clujul nostru nu mai există locuri, deși la televizor s-a zis că sunt echipați, sunt multe locuri, totul în regulă.. Ca urmare, noi din familie ne-am unit și am dat telefoane peste tot, în toate orașele, la toate spitalele să găsim noi un loc pe secția de Covid. Deci NOI să găsim un loc la spital, deși logic vorbind nu ar fi fost treaba noastră.. Dar dacă doctorii au zis: „Nu avem loc, asta este, nu avem ce face”; am înțeles că „durerea” în cot e mare.. Asta că să mă exprim decent.. Următoarea zi au zis că presiunea e prea mare și au primit mai multe telefoane din toate părțile așa că sunt nevoiți să o primească pe bunica la Cluj.. Zis și făcut!

Doar că în acea noapte s-a mai degradat situația și nu au mai avut loc la terapie intensiva, astfel au transportat-o la Spitalul din Bistrița. Aici s-a discutat că bunica mea ar mai avea o șansă, dacă cineva care a avut Covid i-ar dona sânge pentru plasma! Cei din Bisrita au luat legătura cu noi spunând că au făcut cerere la DSP pentru plasma, dar daca am găsi și noi donatori ar fi și mai rapida intervenția. Ne-am apucat iar de dat telefoane, deoarece niciunul din noi nu am avut virusul și nu am fi compatibili pentru asta…Am găsit chiar 4 donatori, oameni minunați care sunt dispuși să ajute străini! Mai rar așa ceva…” scrie aceasta în postarea să.

O bătrână, grav bolnavă, victima COVID-19

Clujeanca și-a continuat povestea în care spune că bunica, victima COVID-19, acesteia a sunat-o pentru a-și lua rămas bun.

“Dar ce să spun că nu am rezolvat nimic! Acum vine partea și mai penibila: CENTRELE DE TRANSFUZII SUNT ÎNCHISE ÎN ȚOAȚĂ ROMANIA CĂ E WEEKEND! Adică bunica e pe moarte și trebuie să aștepte până luni pentru programare! Deci să ne înțelegem.. Pentru PROGRAMARE!

Adică tu mergi să donezi sânge pentru că vrei să salvezi un om, dar nu se poate pentru că nu ai programare.. La telefon ni s-a spus că doar de luni încolo și cu PROGRAMARE, deci s-ar putea și de miercuri încolo pentru că sunt alții la rand… Și bunica așteaptă plasma de 2 zile… Ni s-a spus că bunica nu mai are de trăit doar ore și că ieri trebuia să moara! Dar n-a murit! Încă trăiește și avem donatori, dar NU SUNT DESCHISE CENTRELE DE TRANSFUZII ȘI NICI PROGRAMARE NU AVEM!!! Am dat alte telefoane să insistam la Centrele de Transfuzii..

Am și găsit o adresa, că urmare, azi dimineață de la ora 8:00 s-a dus unul dintre donatori acolo, doar că după 10 minute m-a sunat că toate asistentele se uitau la ea că la o nebuna și nu o bagă în seama pentru că nu are PROGRAMARE și ne-au mai informat că donarea asta durează 3 săptămâni, adică doar după 3 săptămâni vin rezultatele din București. Batjocură totala! Cât să mai așteptăm? Ce e de făcut? Bunica ne-a sunat să-și ia rămas bun.. Nu doresc la nimeni… Simt că daca ar fi fost invers, bunica ne-ar fi salvat! Are o iubire infinita pentru noi! Eu am o mustrare de conștinta incredibila..pentru că stau neputincioasa… Și nu stiu ce mai am de făcut…”, a relatat clujeanca.

Adauga un comentariu