Coronavirus

COVID-19 în SUA: Un nou record de infectări. Cum a reacționat Donald Trump

Publicat: 10 iul. 2020
ALT=
COVID-19 în SUA: Un nou record de infectări. Cum a reacționat Donald Trump

COVID-19 în SUA! Statele Unite au înregistrat joi un nou record de număr de contaminări cu coronavirusul în 24 de ore. În SUA, ieri au fost peste 65.000 de cazuri noi de ifnectări cu noul coronavirus recenzate într-o zi, potrivit datelor prezentate la orele 20.30 (vineri, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP.

De la începutul pandemiei de COID-19 și până în prezent, numărul total de cazuri înregistrate în Statele Unite este de peste 3,11 milioane. Precedentul record a fost stabilit marţi, când au fost peste 60.200 de cazuri noi de ifnectări cu COVID-19 într-o zi.

Îngrijorarea în faţa coronavirusului este tot mai mare în Statele Unite, unde numărul de infectări cu COVID-19 pur și simplu a explodat în ultimele săptămâni. Numărul de contaminări în sudul şi vestul ţării a crescut foarte mult, fiind de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.

COVID-19 în SUA: Dau vina pe redeschiderea țării

Medicii americani se tem că şi curba deceselor va cunoaşte rapid aceeaşi traiectorie. În 24 de ore, 1.000 de persoane au decedat din cauza COVID-19 pe teritoriul american, un total de 133.195 de victime.

„Ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă”, a declarat directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, Anthony Fauci.

Redeschiderea ţării a avut loc „sărind peste toate etapele recomandate”, a criticat el într-o teleconferinţă organizată de media The Hill. „Nu este modul corect de a proceda. Avem nevoie să regândim asta şi să o facem diferit”, a insistat el.

„Cred că statele trebuie să ia o pauză în procesul lor de ridicare a restricţiilor”, a mai spus cel mai înalt expert în boli infecţioase al administraţiei americane. Dar a nuanţat: „Nu cred că trebuie să ne întoarcem la o închidere completă”.

Donald Trump a minimalizat din nou recordurile cotidiene. „Pentru a suta oară, motivul pentru care avem atâtea cazuri, în comparaţie cu alte ţări care nu sunt mai bine ca noi, este că noi facem mai multe teste şi mai bine”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Numărul mare de cazuri, pus pe seama testării

Donald Trump a declarat că numărul de cazuri noi a explodat în ultima perioada deoarece a crescut foarte mult și numărul de testări efectuate.

Președintele SUA a pus numărul mare de cazuri pe seama testării ample, din nou: „Am testat până acum aproape 40 de milioane de oameni. Făcând asta, arătăm cazuri, 99% dintre care sunt inofensive. Rezultate pe care nicio altă țară nu le poate arăta pentru că nicio altă țară nu are capacitatea noastră de testare, nici în termeni de cifre nici în termeni de calitate”.

Dr. Anthony Fauci expertul în boli infecțioase de top din SUA spune că „este destul de evident că nu ne îndreptăm în direcția corectă”, în ciuda laudelor președintelui american.

Întrebat dacă pandemia este sub control, Fauci a spus nu este mulțumit de ceea ce se întâmplă, pentru că se merge într-o direcție greșită.

„Dacă privim creșterea numărului de cazuri, așa că trebuie să facem ceva în acest sens și trebuie să o facem rapid. În mod clar, nu avem situația sub control acum”, a menționat Anthony Fauci.

Acesta a adăugat că nu poate face o predicție exactă a numărului de cazuri și decese care se vor înregistra în SUA până la finalul pandemiei, dar a spus: „Va fi foarte dureros, vă pot garanta asta”.

 

Adauga un comentariu