Local

Covid-19 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Un cadru didactic şi un student, diagnosticați cu Covid-19 – EXCLUSIV

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Un cadru didactic şi un student diagnosticați cu Covid-19 - EXCLUSIV
UAIC Iași

Coronavirusul loveşte Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Un cadru universitar şi un student din cadrul Facultăţii de Drept au fost diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, s-au declanşat procedurile epidemiologice ce se iau în cazul depistării persoanelor infectate cu virusul Covid-19.

Se pare că persoanele ar fi contactat virusul de la seminarii, deoarece la Facultatea de Drept din cadrul UAIC Iaşi s-a optat pentru modalitatea „față în faţă” a desfăşurării cursurilor.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează joi, 8 octombrie 2020, începând cu ora 17, un eveniment online de lansare a proiectului „Start experienta – START.EXE”, la care vor participa prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC, Mihai CHIRICA – Primarul Municipiului Iași, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor partenere și ai studenților.

Trei cazuri noi de Covid-19 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi

Pe 17 august 2020, trei angajaţi din zona adminitrativa de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au fost depistaţi cu virusul Covid-19. Persoanele testate pozitiv cu SARS-CoV-2 se afla în acest moment în izolare. Au fost anunţaţi cei de la Direcţia de Sănătate Publica Iaşi, care au şi declanşat o anchetă epidemiologica. Conducerea UAIC a demarat o amplă acţiune de dezinfecţie a tuturor spaţiilor unde aceştia s-au aflat şi nu numai.

Toţi cei trei angajaţi fac parte din personalul administrativ.

De asemenea, s-au făcut teste pentru a se vedea dacă persoanele infectate au mai dus la infectarea altor angajaţi. Din fericire, partea bună este că întreaga activitate de la UAIC Iași din acea perioadă a fost suspendată, fiind vacanţă de vară.

Angajat al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iași, depistat pozitiv la infecţia cu Coronavirus

Un angajat al Universităţii Alexandru Ioan Cuza a fost depistat pozitiv la infecţia cu Coronovaris. Conform informaţiilor EXCLUSIVE venite pe surse BZI.RO, angajatul a fost depistat pozitiv la infecţia cu COVID-19.

Angajatul care a fost depistat pozitiv cu COVID-19 lucrează la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi în corpul J al universităţii în zona de salarizare. Potrivit surselor BZI.RO o anchetă epidemiologica a fost pornită în acest sens. Femeia a fost depistată pozitiv pe data de 29 iunie 2020.

Al doilea caz de coronavirus la Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Este al doilea caz de coronavirus care a apărut în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Vă aducem aminte faptul că, de la începutul pandemiei de Coronavirus din România, la UAIC Iaşi s-a un singur student a fost depistat pozitiv la infecţia cu COVID-19. Studentă diagnosticată cu covid-19 pe data de 17 martie fusese la cursuri, dar din fericire nu infectase nicio persoană.

O studentă, aflată în anul al II-lea la Facultatea de Istorie, a fost depistată cu coronavirus. Aceasta intrase în contact cu profesori și studenți

O veste năprasnică a alarmat comunitatea academică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! O studentă, aflată în anul al II-lea la Facultatea de Istorie, a fost depistată cu coronavirus. Aceasta intrase în contact cu profesori și studenți. Autoritățile abilitate și conducerea Universității „Cuza” au luat măsuri rapide. Deja, cei cinci profesori care au intrat în contact cu aceasta vor fi testați. Din fericire, aceasta a intrat în contact cu puțini colegi de grupă, aceștia intrând în autoizolare. Dincolo de toate acestea, decanul facultății a ținut să transmită un mesaj emoționant tuturor în aceste momente grele.

„Suntem cu toții alături de ea”

Universitarul a făcut un îndemn la solidaritate, calm și organizare.

„Facultatea de Istorie, țara și întrega lume traversează o perioadă foarte grea. Noi, ca studenți și profesori la disciplina Istorie, avem exemple multe în trecut, care ne ajută, poate, să înțelegem mai bine acest nefast eveniment. În aceste zile, una dintre studentele Facultății noastre s-a îmbolnăvit, astfel că îi comunicăm, și pe această cale, că suntem cu toții alături de ea, precum și de medicii și de tot personalul medical care o îngijesc, și îi dorim să se însănătoșească grabnic. Totodată, sperăm ca nimeni altcineva, dintre studenți, profesori și personal didactic-auxiliar, să nu se mai îmbolnăvească. Pentru aceasta, trebuie să respectăm cu sfințenie regulile de prevenție stabilite de Statul român și aduse la cunoștința tuturor în fiecare moment”, a spus, în mesajul său, prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, decanul Facultății de Istorie de la UAIC.

Adauga un comentariu