Local

Profesor al facultății de la „Cuza” unde o studentă are coronavirus: „Suntem cu toții alături de ea, precum și de medicii care o îngrijesc”

Publicat: 19 mart. 2020

În urmă cu două zile, o veste năprasnică punea pe jar comunitatea academică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! O studentă, aflată în anul al II-lea la Facultatea de Istorie, a fost depistată cu coronavirus. Aceasta intrase în contact cu profesori și studenți

O veste năprasnică a alarmat comunitatea academică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! O studentă, aflată în anul al II-lea la Facultatea de Istorie, a fost depistată cu coronavirus. Aceasta intrase în contact cu profesori și studenți. Autoritățile abilitate și conducerea Universității „Cuza” au luat măsuri rapide. Deja, cei cinci profesori care au intrat în contact cu aceasta vor fi testați. Din fericire, aceasta a intrat în contact cu puțini colegi de grupă, aceștia intrând în autoizolare. Dincolo de toate acestea, decanul facultății a ținut să transmită un mesaj emoționant tuturor în aceste momente grele.

„Suntem cu toții alături de ea”

Universitarul a făcut un îndemn la solidaritate, calm și organizare.

„Facultatea de Istorie, țara și întrega lume traversează o perioadă foarte grea. Noi, ca studenți și profesori la disciplina Istorie, avem exemple multe în trecut, care ne ajută, poate, să înțelegem mai bine acest nefast eveniment. În aceste zile, una dintre studentele Facultății noastre s-a îmbolnăvit, astfel că îi comunicăm, și pe această cale, că suntem cu toții alături de ea, precum și de medicii și de tot personalul medical care o îngijesc, și îi dorim să se însănătoșească grabnic. Totodată, sperăm ca nimeni altcineva, dintre studenți, profesori și personal didactic-auxiliar, să nu se mai îmbolnăvească. Pentru aceasta, trebuie să respectăm cu sfințenie regulile de prevenție stabilite de Statul român și aduse la cunoștința tuturor în fiecare moment”, a spus, în mesajul său, prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, decanul Facultății de Istorie de la UAIC.

Studenții vor primi cursuri pe mail

De asemenea, acesta a arătat că:

„În privința desfășurării activității didactice, vă anunțăm că veți primi materiale pentru cursuri și seminarii pe mail sau pe grupurile dumneavoastră de Facebook. Unii profesori deja v-au trimis materialele la unele dintre cursuri, iar ceilalți o vor face în zilele următoare. Vă rugăm să aveți răbdare în comunicare, iar mail-urile adresate cadrelor didactice sau secretariatului Facultății să poarte neapărat ca titlu «subiect», fie denumirea disciplinei, fie problema cu care vă confruntați. În cazul în care această stare de fapt va mai dura, vom reveni după 1 mai cu noi precizări și cu stabilirea modului în care se va realiza efectiv evaluarea, prin adaptarea modalităților cuprinse în fișa fiecărei discipline. Să fiți sănătoși și să aveți grijă de voi și de familiile voastre!”, a declarat decanul Facultății de Istorie, prof. univ. dr. Petronel Zahariuc.

Comentarii
Adauga un comentariu