Stiri medicale

Covid-19 poate lasa niste sechele atipice: avertismentul unei vedete

Publicat: 12 aug. 2020
Alyssa Milano
Covid-19 poate lasa niste sechele atipice

Covid-19 poate lasa niste sechele atipice. Actrița americană Alyssa Milano a fost infectată cu coronavirusul in aprilie. Pe rețelele de socializare, ea povestește despre lupta ei dificilă cu Covid-19. De asemenea, alerteaza cu privire la o continuare atipică a bolii.

Dureri musculare și articulare, pierderi de memorie, oboseală, afecțiuni renale, cardiace sau respiratorii. Toate sunt sechele de care pot suferi persoanele infectate de coronavirus. Dar unii pacienți se pot confrunta cu alte consecințe ale bolii. Acesta este cazul actriței americane Alyssa Milano: suferă de căderea părului, pe care o asociază cu Covid-19.

Covid-19 poate lasa niste sechele atipice

Vedeta în vârstă de 47 de ani a dezvăluit că a fost afectată de coronavirus atunci când a postat o fotografie pe 5 august cu o mască de oxigen din aprilie. „Nu am fost niciodată atât de bolnavă. M-a durut totul. Pierderea mirosului. Am simțit ca un elefant stătea pe pieptul meu. Nu puteam să respir. Nu puteam manca. Am pierdut 4 kilograme în două săptămâni. Am fost confuza. Febră ușoară. Și durerile de cap au fost oribile”, a spus ea, potrivit femmeactuelle.fr.

La câteva luni după infecție, Alyssa Milano spune că a suferit simptome persistente ale Covid-19, inclusiv amețeli, probleme la stomac, palpitații cardiace, respirație greoaie, pierderi de memorie pe termen scurt sau un sentiment de neliniște generală.

Covid-19: căderea părului, o continuare a bolii?

Nici astăzi, calvarul lui Alyssa Milano încă nu s-a terminat. Acum suferă de efecte ulterioare ale bolii și alerteaza, în special, asupra unei consecințe atipice a Covid-19: căderea părului.

Într-un videoclip postat pe social media luni, 10 august, actrița se filmează: „Vă voi arăta ce face Covid-19 în părul dvs.” Arată apoi numeroasele fire de par care cad atunci când își trece peria prin păr.

Un sondaj realizat de Natalie Lambert, profesor la Indiana University (Statele Unite), pe 1.500 de persoane afectate de coronavirus a fost interesat de căderea părului. Relevat de New York Post, acest sondaj dezvăluie că o treime dintre cei chestionați sufereau de o pierdere mai mare a părului de când erau afectați de Covid-19.

„Vreau să știți că această boală nu este o farsă. Am crezut că mor (…) Vă rog să aveți grijă de voi. Vă rog să vă spălați pe mâini, să purtați o mască și să respectați distanța socială. Nu vreau ca nimeni să simtă ceea ce am simțit”, a spus Alyssa Milano în postarea sa din 5 august.





Adauga un comentariu