Boli si tratamente

Covid-19: virusul ar provoca si simptome orale

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 virusul ar provoca si simptome orale
Factorii de intrare pentru noul coronavirus, cum ar fi receptorul ACE2, au fost amplificați în mare parte în celulele epiteliale ale glandelor salivare și ale mucoasei bucale.

Potrivit unui studiu recent, Covid-19 ar infecta chiar si celulele din gură. Oamenii de știință americani au confirmat astfel că coronavirusul provoacă si simptome orale. Aflați care sunt semnele clinice evocate de cercetători!

Dureri, afectiuni ale pielii, febră, pierderea mirosului si a gustului. De la apariția coronavirusului, mai multe simptome au fost asociate cu boala. Dar lista semnelor revelatoare ale Covid-19 continuă să crească. Cercetătorii au dezvăluit, într-un studiu realizat de Institutul Național de Cercetare Dentară și Craniofacială (NIDCR) din Statele Unite, că virusul ar provoca într-adevăr si simptome orale. În această lucrare, ale cărei rezultate au fost publicate pe 25 martie în revista Nature Medicine, oamenii de știință americani au indicat, de asemenea, că coronavirusul ar contamina celulele orale și nu ar ataca doar sistemul pulmonar.

Covid-19: virusul ar infecta celulele din gură

Pentru a-și desfășura cercetările, oamenii de știință au analizat datele privind „secvențierea ARN cu o singură celulă” din glandele salivare și țesutul gingival. Au clasificat 34 de subgrupuri de celule unice. „Factorii de intrare pentru noul coronavirus, cum ar fi receptorul ACE2, au fost amplificați în mare parte în celulele epiteliale ale glandelor salivare și ale mucoasei bucale”, se citeaza în studiu.

Prin analiza lor, autorii studiului au confirmat că infecția orală cu Sars-CoV-2 a fost posibilă. „Saliva persoanelor infectate cu coronavirus adăpostește celule epiteliale care arată expresia ACE2 și infecție durabilă cu Covid-19”, au spus cercetătorii.

Care sunt simptomele orale asociate cu Covid-19?

Oamenii de știință au sugerat că această infecție orală cu coronavirus poate fi responsabilă pentru simptomele orale. Până în prezent, semnele orale asociate bolii au fost pierderea gustului și „limba Covid”. În studiul lor, cercetătorii au identificat noi simptome, și anume uscăciunea gurii și aftele. Aceste date arată că cavitatea bucală este un loc important pentru infecția cu Sars-CoV-2 și implică saliva ca o cale potențială de transmitere a coronavirusului, au concluzionat ei.

Adauga un comentariu