Local

„Covid avem, hai la Covid în «Las Fierbinți» de Iași!”. O comună întreagă, băgată în carantină din cauza a patru persoane infectate cu noul coronavirus! Primarul comunei: „Ca la noi, la nimeni!” GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 01 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid avem hai la Covid în Las Fierbinți de Iași. O comună întreagă băgată în carantină din cauza a patru persoane infectate cu noul coronavirus Primarul comunei Ca la noi la nimeni GALERIE FOTO  VIDEO
O întreagă comună din județul Iași se află în carantină, în contextul în care doar patru oameni au virusul COVID-19

Într-o comună din Iași, lucrurile par să fie scăpate total de sub control. Toată comuna este în carantină din cauză că virusul ucigaș se răspândește cu o viteză fulgerătoare. Astfel, la Roșcani, toată comuna este izolată din cauză că patru persoane au fost infectate cu COVID-19. Primarul spune că de o astfel de situație nu a mai auzit și nici nu știe ce să le mai spună oamenilor

„COVID-19, avem Covid!”. Așa ar trebui să strige o comună întreagă din Iași sau, mai bine spus, doar patru localnici de acolo! În comuna ieșeană Roșcani este carantină totală. De pe data de 17 martie 2021, la Roșcani a fost impusă această măsură după ce o mână de oameni au fost confirmați pozitiv.

„Anunț către toți cetățenii comunei Roșcani că, pe data de 17 martie 2021, ora 6:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru comuna noastră, atât localitatea în Rădeni, cât și în Roșcani, se va institui măsura de carantină zonală. Rog cetățenii să respecte hotărârea afișată mai jos și cei care merg la serviciu, magazine sau au alte interese, să aibă asupra lor declarație. Vă mulțumesc de înțelegere!”, a transmis primarul Ginovel Gheorghiu, imediat după ce s-a decis carantinarea comunei.

În ultimele săptămâni, Prefectura Iași a monitorizat, împreună cu specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași, situația epidemiologică din comuna Roșcani. Pe 5 martie 2021, a doua zi după ce incidența în comună a fost peste 7, prefectul județului Iași a mers la Roșcani, unde a purtat discuții cu primarul și cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență privitor la situația pandemică din comună.

Cum s-a instituit carantina în comuna ieșeană Roșcani

Incidența s-a menținut la valori ridicate. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a hotărât să înainteze propunerea de a carantina comuna Roșcani pentru o perioadă de 14 zile către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, în vederea emiterii Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Decizia carantinării comunei Roșcani s-a impus ca urmare a unei incidențe ridicate timp de mai multe zile. Împreună cu medicii epidemiologi și cu evaluările efectuate de către DSP Iași și vizate de Institutul Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis că măsura carantinei poate duce la diminuarea incidenței în comuna Roșcani. Locuitorii comunei vor trebui să respecte condiții stricte de activitate și mobilitate”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul de Iași.

Pentru patru persoane confirmate s-a prelungit carantina în localitatea ieșeană

Marțea trecută, carantina din comuna Roșcani a fost prelungită cu alte 7 zile. Institutul Național de Sănătate Publică a avizat propunerea Direcției de Sănătate Publică Iași de a prelungi carantina cu 7 zile, având în vedere că incidența, deși a mai scăzut, este în continuare ridicată. Primarul comunei Roșcani spune că sunt 4 cazuri confirmate în comună.

„Carantina a fost prelungită pentru încă 7 zile. Acum avem patru cetățeni infectați în comună și cinci în carantină. Nu știu ce se întâmplă, noi suntem informați târziu. Vine mereu o mașină de la DSP și testează lumea prin sat. Am avut un cetățean bătut, îl dureau costele și doamna doctor de la noi a chemat DSP-ul să îl testeze”, a spus Ginovel Ghiorghiu, primarul comunei Roșcani.

Adauga un comentariu