Sanatate

Cremă naturală pentru uscăciune în zona intimă. Patru remedii naturiste care promit să te scape de disconfort

Publicat: 27 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cremă naturală pentru uscăciune în zona intimă. Patru remedii naturiste care promit să te scape de disconfort
Uscăciunea în zona intimă este adesea întâlnită la femeile care se află la menopauză, deoarece nivelul de estrogen scade.

Te-ai săturat de toate cremele din farmacii și ești în căutarea unei creme naturale pentru uscăciune în zona intimă? Află, în rândurile următoare, care este cea mai bună cremă pentru un vagin uscat și ce alte remedii naturiste există, care să te scape de disconfort.

Uscăciunea vaginală apare în momentul în care producția naturală de fluide din această zonă scade. De regulă, aceasta este cauzată de o modificare a pH-ului și a florei bacteriene, elemente care țin la distanță virusurile, bacteriile și ciupercile generatoare de boli.

Uscăciunea în zona intimă este adesea întâlnită la femeile care se află la menopauză, deoarece nivelul de estrogen scade (estrogenul este un hormon responsabil de producția mucoasei cervicale). Și femeile mai tinere se pot confrunta cu acest disconfort, din cauza dezechilibrelor hormonale, infecțiilor ori utilizării unor produse de igienă intimă de o calitate îndoielnică.

Cremă naturală pentru uscăciunea în zona intimă. Cum se folosește?

Crema pentru uscăciunea din zona intimă despre care vorbim în articolul de astăzi este mai degrabă un gel, și anume gelul de aloe vera. Acesta este un remediu folosit pentru numeroase afecțiuni, fiind extraordinar de bun pentru piele.

Gelul tratează dezechilibrele hormonale și te scapă de disconfortul creat de un vagin uscat.

Gelul de aloe vera ține la distanță senzația de mâncărime și, în același timp, contribuie la producția naturală de lubrifianți. Are efect antiinflamator și antibiotic, fiind util în prevenirea infecțiilor.

Pentru prepararea acestei creme ai nevoie de două linguri de gel de aloe vera și de două picături de ulei de arbore de ceai. Amestecă cele două ingrediente într-un bol de sticlă și aplică rezultatul pe zona ta intimă. Tratamentul trebuie repetat de două ori pe zi (nu mai mult).

cremă pe bază de gel de aloe vera
Gelul de aloe vera ține la distanță senzația de mâncărime și, în același timp, contribuie la producția naturală de lubrifianți.

Alte remedii naturiste pentru uscăciunea vaginală

Uscăciunea din zona intimă poate fi combătută cu ajutorul ceaiului de mușețel, a iaurtului natural și a infuziei cu gălbenele și nalbe.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel ameliorează inflamațiile și te scapă de senzația de mâncărime din zona genitală. Pune la fiert 950 de mililitri de apă și, când dă în clocot, adaugă două linguri de flori de mușețel. Lasă infuzia să se răcească, strecoar-o și folosește-o pentru băi de șezut. Repetă tratamentul zilnic, până la dispariția simptomelor.

flori de mușețel pe câmp
Ceaiul de mușețel ameliorează inflamațiile și te scapă de senzația de mâncărime din zona genitală.

Iaurtul natural

Iaurtul natural conține probiotice și culturi vii, care cresc prezența bacteriilor bune la nivelul vaginului. Ai nevoie de două linguri de iaurt, pe care să le aplici pe exteriorul zonei intime. Lasă-le să acționeze aproximativ 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de mai multe ori pe zi

un borcan cu iaurt natural
Iaurtul natural conține probiotice și culturi vii, care cresc prezența bacteriilor bune la nivelul vaginului.

Infuzia cu gălbenele și nalbe

Infuzia cu gălbenele și nalbe este ideală pentru băi de șezut. Aceasta ține sub control iritațiile și uscăciunea vaginală.

Pune aproape doi litri de apă la fiert și, în momentul în care dă în clocot, pune trei linguri de gălbenele și trei linguri de nalbe. Lasă totul la infuzat timp de două ore, apoi strecoară și folosește infuzia pentru băi de șezut, care ar trebui să dureze cinci minute. Repetă tratamentul până când disconfortul dispare.

flori de gălbenele pe câmp
Infuzia cu gălbenele și nalbe este ideală pentru băi de șezut.
Adauga un comentariu