Sanatate

Cremă pentru noduli la sân. Simptomele lactostazei și modul în care poți scăpa de disconfort

Publicat: 02 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cremă pentru noduli la sân. Simptomele lactostazei și modul în care poți scăpa de disconfort
Pentru a îmbunătăți drenajul limfatic, trebuie să aplici o cremă pentru noduli și cu mișcări de mângâiere de la mamelon la axilă, stern și claviculă să masezi sânul

O cremă pentru noduli la sân te ajută să scapi de lactostază sau stagnarea laptelui în sânul mamei. Această afecțiune se manifestă doar la o mamă care alăptează asociată cu o încălcare a separării laptelui. Acest necaz poate apărea în orice moment al alăptării, indiferent de experiența lui. Motivele pot fi diferite, dar cheia este golirea sânului.

Simptomele lactostazei se manifestă prin durere la sân, nodulii la sân care se simt cu degetele, uneori, înroșirea pielii de pe sân. După sau în procesul de golire a sânului, pot apărea dureri, disconfort, uneori, febră, slăbiciune, frisoane și dureri de cap. Lactostaza pe termen lung poate duce la mastită, de aceea este necesar să începeți tratamentul lactostazei atunci când apar primele simptome.

femeie care isi pipaie sanii pentru a identifica noduli
Simptomele lactostazei se manifestă prin durere la sân, nodulii la san care se simt cu degetele, uneori, înroșirea pielii de pe sân

Cremă pentru noduli la sân. Cum să ameliorezi durerea în timpul alăptării

Pentru a îmbunătăți drenajul limfatic, trebuie să aplici o cremă pentru noduli și cu mișcări de mângâiere de la mamelon la axilă, stern și claviculă să masezi sânul. Tratamentul de succes nu depinde de abundența de medicamente, manipulări și influențe, ci de atașarea frecventă, la fiecare 1,5-2 ore în timpul zilei și la fiecare 3 ore pe timp de noapte, a copilului într-o poziție adecvată, cu prindere corectă și supt eficient.

În cazul în care bebelușul nu suge sau suge prost, este necesar sa se extragă laptele manual sau prin aspirație, precum și să se regleze prinderea mameloanului bebelușului. Orice efect asupra glandei mamare ar trebui să fie cât se poate de nedureroasă. Dacă sindromul dureros este sever, pomparea se efectuează cu mai puțină intensitate și presiune, cea mai puțin traumatizantă pentru mamă.

femeie care isi pipaie sanii pentru a identifica noduli
Pentru calmarea senzațiilor dureroase în mameloane, puteți folosi lanolină 100% într-un strat subțire

Pentru calmarea senzațiilor dureroase în mameloane, puteți folosi lanolină 100% într-un strat subțire. Această cremă nu necesită clătire și te ajută să scapi de noduli. După cremă puteți să aplicați o cârpă rece umedă pe sân timp de 10-15 minute. Sau aplicați o frunză de varză răcită cu o tulpină zdrobită, spartă, nu mai mult de 30-40 de minute. Puteți aplica unguentul Traumeel S după hrănire sau pompare, acesta este folosit pentru calmarea umflăturilor provocate de negi.

Cum să eviți stagnarea laptelui și măsuri preventive simple și eficiente

Pentru a evita formarea nodulilor la sân din cauza laptelui este bine să știi care este atașarea corecta a bebelușului de sân. Acest lucru, în primul rând, afectează calitatea golirii sânilor. Foarte importantă este respectarea regulilor de organizare cu succes a alăptării. Acestea vor ajuta la evitarea multor probleme, inclusiv lactostaza.

femeie care alapteaza un bebelus
Orice efect asupra glandei mamare ar trebui să fie cât se poate de nedureroasă

Lenjerie de corp selectată corespunzător, adică sutienul, nu trebuie să apese nicăieri și să lase urme atunci când îl scoți. Cele mai confortabile opțiuni sunt diverse maiouri moi și maiouri de alăptare. Oferă un suport bun, sunt confortabile de utilizat și nu creează presiune asupra pieptului, astfel împiedicând formarea unor negi sau umflături în zona pieptului.

Este importantă să refuzi temporar să dormi pe burtă. Chiar și o presiune mecanică ușoară poate determina stagnarea laptelui. De asemenea, evitarea folosirii capacelor pentru mameloane. Dacă nu reușiți să gestionați alăptarea fără pieptar, puteți solicita ajutorul unui consultant în alăptare.

Vă recomandăm insistent să aplicați o cremă pentru noduli la sân și să monitorizați cu atenție dinamica evoluției situației cu lactostază pentru a preveni dezvoltarea unor complicații mai neplăcute sau negi.

femeie care isi pipaie sanii pentru a identifica noduli
Pentru a evita formarea nodulilor la sân din cauza laptelui este bine să știi care este atașarea corecta a bebelușului de sân
Adauga un comentariu