International

Creștere alarmantă a numărului de cazuri în Spania! Au fost introduse noi măsuri

Publicat: 14 aug. 2020
Creștere alarmantă a numărului de cazuri în Spania! Au fost introduse noi măsuri
Creștere alarmantă a numărului de cazuri în Spania! Au fost introduse noi măsuri

Creștere alarmantă a numărului de cazuri în Spania! Au fost introduse noi măsuri

Numărul de persoane infectate cu noul coronavirus în statul spaniol continuă să crească. Au fost raportate aproximativ 3000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Acest fapt a determinat autoritățile să introducă noi restricții.

Creștere alarmantă a numărului de cazuri în Spania! Au fost introduse noi măsuri

Vineri a fost luată decizia ca, în Spania, barurile de noapte să fie închise, la fel și cluburile de noapte, dar și sălile de dans. În ceea ce privește restaurantele, acestea se vor închide la 1 noaptea, nemaiavând voie să primească persoane după ora 12 noaptea.

De asemenea, fumatul pe stradă este interzis în Spania. Restricția se aplică în zone în care nu este posibilă menținea distanței de 2 metri între persoane. Măsura este deja în vigoare în Galicia și Canare.

Ce alte măsuri a mai luat Spania

Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătății, a mai introdus o măsură în privința căminelor de bătrâni. În acest sens, vizitele vor fi limitate şi orice rezident care este nou va trebuie mai întâi testat la internare.

Totodată, sunt obligatorii campaniile de testare în zonele de risc, dar și în cartiere și orașe afectate de infecția cu noul coronavirus. Nu a fost specificată data de intrare în vigoare a acestor măsuri.

Motivul pentru care o regiune din Spania a interzis fumatul la terase

Galiția a interzis fumatul la terase. Regiunea spaniolă a Galiției a interzis oamenilor să fumeze atunci când distanța socială de 2 metri nu este posibilă.

Guvernul regiunii de nord-vest a anunțat interdicția miercuri, ea intrand în vigoare la miezul nopții. Se va aplica și pe terasele cafenelelor și restaurantelor. Autoritățile din alte părți ale țării, cum ar fi Andaluzia, Cantabria, Castilla y León și Castilla-La Mancha, au declarat că au în vedere măsuri similare.

Este obligatoriu în Spania să se poarte o mască de față în toate spațiile publice exterioare și interioare. Întrucât nu este posibil să poarte o mască și in timpul fumatului, spun autoritățile galiciene, fumătorii s-au confruntat cu un risc crescut de a transmite coronavirusul sau de a se infecta.

Galiția a interzis fumatul la terase

Guvernul Galiției a citat sfatul Societății Spaniole de Pneumologie și Chirurgie Toracică, care a recomandat publicului să nu fumeze pe terase sau în spațiile publice în perioada următoare ridicării restricțiilor de blocare.

„Când fumezi și expiri fumul, fie că este vorba de tutun convențional sau dispozitive electronice, picături respiratorii minuscule care conțin o încărcătură virală și care pot fi extrem de contagioase sunt expulzate”, a spus societatea.

Organizația de consumatori Facua a cerut altor regiuni spaniole să își dea curs aceleași măsuri.

Situația României în contextul COVID-19

Până astăzi, 14 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

31.920 pacienți au fost declarați vindecați și 7.497 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Adauga un comentariu