International

Creștere alarmantă de cazuri COVID-19 în Europa! Madrid se află la un pas de carantină totală

Publicat: 25 sept. 2020
Creștere alarmantă de cazuri COVID-19 în Europa! Madrid se află la un pas de carantină totală
Creștere alarmantă de cazuri COVID-19 în Europa! Madrid se află la un pas de carantină totală

Creștere alarmantă de cazuri COVID-19 în Europa! Presa internațională arată că pandemia capătă proporții uriașe în multe state europene. De exemplu, noi valori record de infectări cu SARS-CoV-2 au fost raportate în Franța și Marea Britanie, iar Spania a anunțat că au fost puse în carantină noi zone în regiunea metropolitană Madrid. În acest fel, libertatea multor oameni a fost limitată.

Vineri, 25 septembrie, britanicii au anunțat că s-au înregistrat 6874 de noi cazuri de infectare, cu mult peste valoarea raportată cu o zi înainte.În Regatul Unit, numărul infectărilor se apropie de 420 de mii, iar numărul deceselor a ajuns la aproape 42 de mii, cea mai mare valoare din Europa.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în Franța au fost raportate peste 16 mii de cazuri. În total, de la începutul pandemiei, numărul de cazuri a ajuns la aproape jumătate de milion. Decesele raportate au ajuns la 32 de mii.

„Semnalele sunt clare. Ratele de pozitivare cresc pentru toate grupele de vârstă, la fel și ratele de internări în spitale și în unitățile de terapie intensivă”, spune Yvonne Doyle, responsabil medical al serviciului Britanic de Sănătate publică.

Londra urmează să intre pe lista de supraveghere a Guvernului

Rata de infectare din Londra este de peste 55 la suta de mii de locuitori, astfel că urmează să intre pe lista de supraveghere a Guvernului. Lista cuprinde trei categorii, iar ultima dintre acestea se referă la „zonă de intervenție”, zonă ce constă în creșterea restricțiilor pentru populație.

În ceea ce privește situația capitalei Spaniei, joi au fost anunțate peste 10600 de noi cazuri de COVID-19. Bilanțul național a ajuns astfel la peste 700 de mii de contaminări.

Vineri, Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătății, a confirmat că Guvernul crede că va pune sub carantină totală Madridul.

Capitala Spaniei riscă să intre în carantină totală. Creștere alarmantă de cazuri COVID-19 în Europa!

„Ne așteaptă săptămâni dificile în Madrid și trebuie să acționăm decisiv”, a estimat Salvador Illa.

În iunie, după ce autoritățile naționale au pus capăt stării de urgență, sarcina carantinării revine autorităților municipale.

Vineri, autoritățile Madridului au introdus restricții de circulație, deoarece încă aproape 200 de mii de persoane s-au infectat, ducând numărul celor afectați de carantinarea parțială la peste un milion, în condițiile în care populațiea Madridului este de 6,6 de oameni.

Pe o pantă ascendentă în ceea ce privește pandemia se află și țările din estul și centrul continentului. Astfel, Cehia a raportat, vineri, 2,913 noi infectări, al doilea cel mai mare record de la debutul epidemiei.

Situația României în contextul pandemiei cu noul coronavirus

Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 119.683 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

96.158 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.629 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 4.633 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.09.2020 (10:00) – 25.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 42 de decese (25 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Giurgiu, Ialomița, Iași, Mehedinți, Prahova, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Adauga un comentariu