Local

Crimă la Iași! A pus mâna pe o furcă, după ce musafirii i-ar fi făcut ochi dulci femeii sale! Condamnat la 12 ani de închisoare și pus să achite daune de 20.000 de lei!

Publicat: 19 iun. 2020
Stelică Marin a fost condamnat de judecători la 12 ani de închisoare, pentru crimă, după un scandal pornit de la o femeie
Stelică Marin a fost condamnat după o crimă comisă în Iași

Un ieșean a fost condamnat de magistrați după o crimă! Scandalul lui Stelică Marin cu un musafir a pornit de la o femeie! Ieșeanul a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Judecătorii ieșeni l-au obligat pe individ la plata unor daune de 20.000 de lei către o rudă de-a victimei

Un ieșean a fost condamnat de magistrați după o crimă! Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus ieri condamnarea lui Stelică Marin la 12 ani de închisoare, pentru crimă. De asemenea, instanța a încetat procesul penal în cazul ieșeanului, pentru lovire, deoarece persoana vătămată și-a retras plângerea prealabilă.

„Instanța admite acțiunea exercitată de către partea civilă L.P., sens în care îl obligă pe inculpatul Stelică Marin la plata către partea civilă a sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând cheltuieli de transport și de înmormântare. Confiscă de la inculpatul Stelică Marin coada de furcă, furca metalică și bâta folosite la săvârșirea faptei”, au precizat judecătorii.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Stelică Marin, trimis în fața judecătorilor după o crimă

Stelică Marin (40 de ani), din localitatea Moșna, a fost trimis în judecată de procurori în urmă cu câteva luni. Ieșeanul a fost acuzat că a comis o crimă, respectiv că a ucis un musafir, iar pe un altul l-ar fi bătut. La începutul lunii noiembrie 2019, săteanul din localitatea Moșna a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, dar, ulterior, încadrarea juridică a fost schimbată în omor, deoarece victima a decedat în spital.
Anchetatorii ieșeni au precizat că ieșeanul și-a chemat doi amici la o „băută”. După ce s-au cinstit din belșug cu alcool, între cei trei a izbucnit un conflict. Oamenii legii au afirmat că lui Stelică Marin i s-a năzărit că musafirii i-ar fi făcut ochi dulci iubitei lui, motiv pentru care individului i-a sărit țandăra și a început să își apostrofeze invitații. De aici și până la crimă nu a mai fost mult.

Conflict pornit de la o femeie, între Stelică Marin și musafirii săi

Procurorii au spus că, la un moment dat, unul dintre musafiri nu a mai suportat și a decis să riposteze verbal. Acest fapt i-a ridicat tensiunea lui Stelică.

„Pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unui conflict spontan, care a avut loc în curtea locuinței sale, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri. Loviturile au fost date cu pumnul, cu o bucată de lemn și, mai apoi, cu o furcă. Victima a suferit, astfel, leziuni importante la nivelul capului, dar și fracturi costale”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, cel de-al doilea invitat a încercat să îl calmeze pe Stelică Marin și să aplaneze scandalul, numai că și el ar fi fost luat la pumni de către agresor. După ce Stelică Marin s-a „răcorit” bine, spiritele s-au mai calmat. În acel moment, victimele au anunțat autoritățile despre producerea incidentului. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Cei doi musafiri, umpluți de sânge, au fost preluați și transportați la spital. La câteva zile de la internare, una dintre victime a decedat din cauza leziunilor suferite. În eventualitatea în care ieșeanul Stelică Marin va contesta sentința emisă ieri de judecători pentru crimă, urmează ca magistrații Curții de Apel să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu acesta.

Adauga un comentariu