Local

Crimă oribilă la Iași în weekend! După ce au ucis, s-au apucat de petrecut. Tată și fiu, liberi după ce au zdrobit cu sânge rece capul unui vecin

Publicat: 24 iul. 2020
Crimă sângeroasă la Iași în weekend după ce doi indivizi sunt acuzați că ar fi ucis un vecin
Doi bărbați, tată și fiu, au ucis un vecin și încă sunt în libertate

Crimă oribilă petrecută în weekend la Iași. Doi bărbați, tată și fiu, au ucis cu sânge rece un vecin. Familia persoanei decedate spune că nu înțelege cum pot fi agresorii în libertate, atâta vreme cât au ucis cu sânge rece. Povestea începe duminica trecută în comuna Holboca. Eugen Dumitrache, Miluță Dumitrache și Vasile Cotea erau vecini. Duminică s-ar fi întâlnit și ar fi consumat alcool la un bar din localitate.

Ulterior, Vasile Cotea ar fi plecat spre casă. Din acel moment lucrurile nu mai sunt atât de clare. Cert este că la scurt timp după ce Vasile Cotea a ajuns acasă, avea să se producă crima.

A fost lovit, iar mai apoi abandonat într-o baltă de sânge

Familia lui Vasilea Cotea susține că bărbatul a fost lovit de cei doi vecini și abandonat într-o baltă de sânge. „A fost lovit, s-a găsit o bucată de lemn plină de sânge. I-au dat în cap cei doi, tatăl și fiul. Nu înțelegem cum anchetatorii i-au lăsat pe cei doi criminali în libertate”, a transmis familia persoanei decedate. Membrii familiei susțin că după ce Vasile Cotea a fost ucis de vecinci, cei din urmă au petrecut, având în vedere că ambii sunt în libertate. Cert este că în acest caz a fost deschis un dosar penal, inițial pentru tentativă la omor. Ulterior, după decesul bărbatului, anchetatorii au schimbat încadrarea.

Zeci de persoane au fost audiate de anchetatori în acest caz

Surse din cadrul anchetei au precizat că în acest caz au fost audiate mai multe persoane. Așa au ajuns oamenii legii la cei doi indivizi care l-ar fi ucis. Până în acest moment nu se știe însă exact cum s-a întâmplat și mai ales dacă și tatăl, și fiul l-ar fi lovit pe Vasile Cotea. În timp ce familia bărbatului decedat spune că ambii ar fi vinovați de crimă, surse din cadrul anchetei au precizat că, de fapt, doar unul dintre bărbați s-ar face vinovat, și anume Eugen Dumitrache. Între cei trei bărbați ar fi izbucnit un conflict spontan, iar Eugen Dumitrache i-ar fi aplicat o lovitură în zona feței. În urma loviturii, Vasile Cotea s-ar fi lovit puternic la cap și a intrat în comă.

În urma loviturii, bărbatul a intrat în comă și a ajuns la spital

Un echipaj medical a ajuns după aproape o oră la locul tragediei, pentru că, în tot acest timp, nimeni nu a sunat la 112. „După ce l-au lovit, l-au lăsat în drum și au plecat. A fost observat de un trecător după vreo 40 de minute, dar deja era în comă. A fost dus la spital și operat, dar a murit la câteva ore după intervenție”, au mai precizat rudele bărbatului.

„Ancheta este în curs de desfășurare, se analizează imaginile ridicate de la camerele de supraveghere de la fața locului. Aceste imagini urmează să fie coroborate cu celelalte mijloace de probă. Până în acest moment nu avem o concluzie certă privind suspectul sau suspecții. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat Ionela Gîmbuță, procuror-șef adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Familia bărbatului a ridicat trupul neînsuflețit de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași și se pregătește acum de înmormântare. Zilele următoare se va vedea dacă autoritățile iau vreo măsură.

Comentarii
  • Asta e lege?
    Unii omoara si sunt in libertate. Altu fura o gaina, si este retinut pt 29 de zile.
    Alo politia, nu ar trebui sa reactjonam? Nu sunt pericol public, mai ales ca unu din ei este recidivist?

  • Cum e posibil sa lasam niste criminali in libertate? Politia nu face nimic? Unu din ei e anchetat pentru furt de animale, conducere cu permis fals. Nu mai reprezinta pericol social?

Adauga un comentariu