Prima pagină » Titlurile zilei » Cristiana Chiriac este singura ieșeancă ce face asta! Mulți le aruncă, dar ea le transformă în obiecte de uz casnic! – GALERIE FOTO

Cristiana Chiriac este singura ieșeancă ce face asta! Mulți le aruncă, dar ea le transformă în obiecte de uz casnic! – GALERIE FOTO

24 mai 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

O tânără din Iași și-a transformat pasiunea pentru mașini într-o adevărată afacere de viitor! Cristiana Maria Chiriac este studentă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și folosește piese auto nefuncționale pentru a crea diverse obiecte de uz casnic

Cristiana Maria Chiriac în vârstă de 22 de ani este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, la Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Tânăra era pasionată încă din copilărie de vehicule auto, bunicul ei având o colecție de mașini Dacia și fiind cel care i-a insuflat această pasiune. Cristina a copilărit în preajma acestor autovehicule și s-a îndrăgostit iremediabil de mașini.

După ce a obținut permisul de conducere, tânăra s-a implicat în diverse proiecte și evenimente auto, mecanica captându-i atenția din ce în ce mai mult.

Cristiana Chiriac a începutul totul din dorința de a-și păstra ca amintire un eveniment nedorit

Ieșeanca Cristiana Chiriac a povestit de unde a pornit totul, având în vedere că ideea transformării pieselor auto în diverse obiecte de uz casnic nu este tocmai comună în România.

„Prima oară când m-am urcat la volanul propriei mele mașini, pe o ploaie torențială, fiind începătoare, dar plină de entuziasm, am derapat direct într-o groapă. Nu-mi venea să cred că tocmai eu am pățit asta, m-am amuzat teribil. După ce am ajuns acasă, mi-am spus că acest incident e demn de o amintire și am decis să transform arcul de la mașină într-un obiect decorativ, într-un aranjament floral. Ulterior, toate piesele auto de care prietenii mei nu mai aveau nevoie ajungeau la mine, iar eu le transformam, în funcție de cum consideram că le-ar fi mai utile în noua variantă. Așa a fost, ador să fac asta”, spune Cristian Chiriac.

Studenta creează din jante, piulițe, reducții siliconice și alte componente ale unui autovehicul, obiecte ca ceasuri, mese, vaze cu flori și suporturi de creioane. Piesele sunt curățate foarte bine înainte de a fi utilizate, toată atenția tinerei fiind îndreptată spre aceste produse apreciate de toți pasionații auto.

Șoferii primesc părți din „marile iubiri” în propria casă

Cu toții știm cât de importantă este mașina pentru cei mai mulți oameni, dincolo de necesitate, între șofer și automobil existând o relație specială. Pornind de la premisa aceasta, ieșeanca este dispusă să primească piese auto de la oricine dorește să-și aducă mai aproape părți din fostul sau chiar actualul autovehicul.

„Foarte mulți oameni când își schimbă mașina au un sentiment de nostalgie, indiferent că este vorba de prima sau a doua mașină. Fiecare mașină îți oferă senzații diferite. Prin aceste obiecte realizate de mine, oamenii au ocazia să mai rămână cu ceva de folos, mașina le mai oferă cumva un ultim serviciu, un sentiment. Tot ce trebuie să facă cei care vor să apeleze la mine este să-mi aducă piesele auto, apoi eu mă ocup de restul, de partea decorativă, de materialele suplimentare”, adaugă Cristiana.

Este important de precizat că ieșeanca vrea să dezvolte și mai mult această micro afacere în viitorul apropiat, dorind să realizeze produse din ce în ce mai complexe. Tânăra își promovează constant creațiile concepute din piese auto pe toate rețelele de socializare, având și un blog dedicat pasionaților auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *