Prima pagină » Eveniment-Social » Crosul „Drag de Viață”, ediția a II-a, organizat la Iași

Crosul „Drag de Viață”, ediția a II-a, organizat la Iași

16 mai 2024, 15:20,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Grădinița ,,Amicus Junior” organizează Crosul „Drag de Viață” ediția a II-a, o inițiativă menită să sporească gradul de conștientizare privind stilul de viață sănătos și necesitatea intervenției rapide în caz de urgență medicală. Evenimentul se va desfășura pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, duminică, 19 mai, și include curse pentru diferite categorii de vârstă:

  • copii de nivel preșcolar – 500 m (start: 11:30);
  • copii de nivel primar – 1km (start: 11:45) ;
  • copii de nivel gimnazial- 1,5 km (start: 12:10) ;
  • copii de nivel liceal – 2km (start: 12:30);
  • adulți – 2,5km – 5km (start: 13:00).

Înscrierea este GRATUITĂ la adresa: https://amicusjunior.ro/drag-de-viata-2024/

Crosul este parte a proiectului „Drag de Viață” care mai include și alte evenimente:

  • cursuri de prim ajutor pentru personalul școlilor și grădinițelor partenere, oferind instruire privind utilizarea defibrilatoarelor.
  • educația pentru prevenție, promovând un stil de viață sănătos și practicarea sportului în familie.

Cursurile de prim ajutor, organizate de dl. Vasile Vlașin, vor avea loc în sala de evenimente Agora, între 18-26 mai 2024. Participarea la cursurile de prim ajutor este gratuită.
Pentru detalii și înscriere accesați: https://parintisalvatori.ro/calendarul-cursului/lista/

Beneficiarii proiectului „Drag de Viață” sunt copiii, preșcolari și școlari care vor beneficia de educație și intervenție rapidă, personalul școlar instruit în prim ajutor, precum și comunitatea locală care va avea acces la defibrilatoare pentru intervenții de urgență.

Scopul proiectului „Drag de Viață” este să multiplice acest model la nivelul județului Iași, educând publicul cu privire la importanța defibrilatoarelor și a primului ajutor și să sensibilizeze comunitatea față de importanța intervenției rapide și eficiente în situații de urgență. De asemenea, vom menține obiectivul de strângere de fonduri pentru achiziția acestor echipamente și în alte unități de învățământ.

Parteneri: Primăria Municipiului Iași, Primăria Valea Lupului, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Părinți Salvatori, Fundația Comunitară Iași, CIVICA.

În 2023, cu sprijinul părinților și sponsorilor, Grădinița ,,Amicus Junior” a instalat un defibrilator automat public în parcarea grădiniței, cu acces 24/24.

Împreună, putem salva vieți și  putem oferi un viitor mai sigur copiilor noștri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *