Local

CTP Iași asigură cursuri gratuite de vatman. Cât câștigă cei care vor să conducă tramvaiele din Iași

Publicat: 27 ian. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
CTP Iași asigură cursuri gratuite de vatman. Cât câștigă cei care vor să conducă tramvaiele din Iași
CTP Iași scolarizează vatmani pentru a conduce tramvaiele din Iași

Din cauza lipsei de personal, Compania de Transport Public (CTP) Iași va începe un proces de școlarizare a persoanelor care doresc să conducă tramvaiele din Iași. CTP oferă cursuri gratuite de vatman, cu condiția ca, la finalizarea cursurilor, aceștia să se angajeze în cadrul companiei pentru o perioadă de 5 ani. Termenul-limită pentru depunerea cererilor de înscriere este prevăzut pe data de 3 februarie 2023

Persoanele care doresc să conducă tramvaiele din Iași au acum o șansă să devină vatmani cu ajutorul CTP Iași. Singura școală de vatmani din Iași oferă cursuri gratuite pentru cei care au vârsta minimă de 24 de ani, minim 10 clase absolvite și sunt apți din punct de vedere medical și psihologic. Cererile de înscriere trebuie depuse la Registratura CTP, însoțite de o serie de documente publicate în anunț.

Cursuri gratuite de vatman în cadrul CTP Iași

tramvai iasi
După finalizarea cursurilor de vatman, CTP Iași îi va angaja pe viitorii absolvenți

Pe site-ul CTP Iași a fost promovat un anunț cu privire la școlarizarea persoanelor care doresc să devină vatmani și să se angajeze în cadrul companiei.

Purtătorul de cuvânt al CTP Iași, Andreea Luca, a transmis că aceste cursuri vor fi gratuite, iar cei care doresc să le urmeze vor fi de acord să lucreze în cadrul companiei pentru o perioadă de 5 ani.

„Candidații care vor încheia contractul de școlarizare cu Compania de Transport Public Iași vor avea acces, fără achitarea vreunei taxe, la orele de instruire teoretică și practică, inclusiv la examinare, și vor fi de acord să lucreze în cadrul instituției menționate pentru o perioadă de cel puțin 5 ani.

Condițiile obligatorii pentru candidați sunt vârsta minimă de 24 ani, studii minime – 10 clase şi curs de calificare/școală profesională, apt medical și psihologic. Deținerea unui permis de conducere pe drumurile publice poate constitui un avantaj. Persoanele interesate să obţină permis categoria Tv pot depune, până pe data de 03.02.2023, la Registratura companiei, solicitările însoțite de CV şi xerocopii după următoarele documente: carte de identitate, permis de conducere, diplomă de studii și certificate de calificare sau atestate profesionale, cazier judiciar și cazier rutier pe ultimii 5 ani, pentru deținătorii de permis conducere”, a declarat Andreea Luca.

Ce venituri au vatmanii din Iași

 tramvai nou in iasi
Termenul limită de înscriere la cursurile gratuite de vatman din cadrul CTP, este de 3 februarie 2023

Reporterii BZI au contactat un vatman din cadrul CTP Iași pentru a afla exact care este venitul unui vatman angajat în cadrul CTP. Acesta a declarat că salariul de încadrare pentru un vatman debutant este de 3.400 de lei brut la care se mai adaugă diferite sporuri.

„Conform anexei nr. 7 la contractul colectiv de muncă, salariul de referință, valabil începând cu 1 ianuarie 2023, urmat să fie aprobat în cadrul Consiliului de Administrație al CTP, este de 3.462 de lei brut, la care se adaugă diferite sporuri. Sporurile care pot fi aplicate la salariul de bază sunt sporul de vechime, care poate ajunge până la 25 la sută din salariul brut și sporul de condiții de trafic de 15 la sută. La un vatman cu experiență, având o vechime de 10 ani în cadrul companiei, salariul pornește de la 3.900 de lei la care se adaugă sporurile aferente”, a precizat, sub protecția anonimatului, vatmanul CTP Iași.

Acesta mai menționează că angajații, pe lângă salariu, mai primesc și anumite beneficii din partea CTP.

„Pe lângă salariu, angajații mai primesc vouchere de vacanță, în valoare de 1.800 de lei, dar și tichete de masă, în valoare de 20 de lei/zi lucrată”, adaugă vatmanul CTP Iași.

Astfel, pentru cei care doresc să lucreze în cadrul companiei, CTP organizează cursuri gratuite de vatman. Cu siguranță, după absolvirea școlii vor fi angajați în cadrul companiei.

Comentarii
  • Cei care vor să facă școala,să aibă mare grijă, deși pare ușor, nu este deloc, contractul care se face te obligă să rămâi angajat la ei pt 5 ani, daca nu, plătești școala. In jur de 10000 de Ron!

  • Din cate stiu un vatman la Arad are un salariu brut de plecare de 5100lei.Iar Aradul este 1/2 din Iasi.
    La LIDL un venit brut pleaca de la 5400 lei/luna cu toate sporurile incluse.Este afis mare pe peretele fiecarui LIDL.

Adauga un comentariu