Local

CTP Iași extinde un traseu. Autobuzul de pe ruta 48 va circula spre zona de agrement Ciric

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CTP Iași extinde un traseu. Autobuzul de pe ruta 48 va circula spre zona de agrement Ciric
Modificarea va rămâne în vigoare pentru câteva luni

Ca în fiecare an, odată cu creșterea temperaturilor, ruta autobuzului 48 este prelungită până la zona de agrement Ciric. Mijloacele de transport în comun vor circula pe acest traseu în fiecare zi

Începând de astăzi, 1 mai, autobuzul 48 nu va mai circula doar până complexul Roua, ci va merge până la Ciric. Zona de agrement este deja deschisă pentru ieșeni, care au început să meargă pentru a face grătare. Totuși, compania se confruntă și cu o problemă de ceva timp, lipsa șoferilor de autobuz.

Traseul de autobuz 48 a fost prelungit

Când autobuzele circulau doar până la complexul Roua, intervalul de plecare era din 30 în 30 de minute, însă odată cu extinderea a mai crescut cu 10 minute. Traseul va fi extins doar cu două stații înspre Ciric. În special în weekenduri, ieșenii folosesc autobuzele de pe traseul 48 pentru a ajunge la zona de agrement, unde se bucură de natură și pot organiza picnicuri sau grătare.

Fiind un traseu din interiorul orașului, cel mai probabil, vor fi folosite autobuzele electrice, cele pe combustibili fosili fiind utilizate cu precădere în zona metropolitană. Compania a mai extins trei trasee de autobuz din zona metropolitană în urmă cu câteva săptămâni. Cursele 23, 501 și 503, care merg spre comuna Miroslava, au fost extinse.

„Traseul de autobuz 48, extins către zona de agrement Ciric. Suntem încântați să anunțăm că, începând cu data de 1 mai 2024, traseul autobuzului 48 se extinde până în zona de agrement Ciric. Programul curselor către Ciric este următorul. De luni, până duminică, din Târgu Cucu, prima plecare va fi la 06:10, iar ultima la 21:50. Din Ciric, prima plecare va fi la 06:30, iar ultima va fi la 22:10. Frecvența autobuzului de pe traseul 48 va fi din 40 în 40 de minute”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

CTP are nevoie de șoferi

După informațiile transmise de companie, CTP Iași are 150 de autobuze care sunt folosite pentru traseele din oraș și cele metropolitane. Compania mai pregătește încă 30 de șoferi, însă fluxul celor care se angajează și demisionează încă este destul de mare. Astfel, uneori există situația în care nu sunt suficienți angajați pentru a asigura mai multe vehicule pentru traseele disponibile.

Problema majoră a acestora este salariul mult prea mic. Un proaspăt angajat primește undeva la 2.300 de lei net pentru o lună de muncă, la care se mai adaugă bonurile de masă și unele bonusuri. Rămâne de văzut dacă CTP va reuși să rezolve această problemă în viitor, având în vedere că primăria a semnat deja un contract pentru încă 25 de autobuze electrice noi.

Traseul de autobuz 48 a fost extins către zona de agrement, iar această modificare va rămâne până în toamnă.

Adauga un comentariu