Secretele istoriei

Cu cât erau plătiţi sportivii în Roma Antică

Publicat: 04 mart. 2020

Cu cât erau plătiţi sportivii în Roma Antică. Un studiu, realizat recent de experţi, scoate la iveală un lucru la care nimeni nu se gândea. Potrivit acestora în Roma antică sportivii erau mult mai bine plătiţi, pentru cursele de care pe două roţi, decât orice sportiv din ziua de astăzi.

Profesorul Peter Struck de la Universitatea din Cicago, Gaius Apuleius Diocles, unul din cei mai mari sportivi ai Romei Antice, a adunat o avere de 35.863.120 sestreti. Astăzi averea acestuia ar valora circa 15 miliarde de dolari.

Cu cât erau plătiţi sportivii în Roma Antică

Un monument riricat în onoarea acestuia la Roma, în anul 146, menţiona acest fapt.

Peter Struck susţine că averea lui Diocles ar fi fost suficientă pentru finanatarea completă, pe două luni a armatei Rome.

Profesorul Struck afirma că premiile consistente de la curse erau o compensaţie a riscurilor. Echipamentul de protecţie al sportivilor fiind unul simplist. Acesta era constituit doar dintr-o cască de piele pentru cap, genunchiere şi o vestă de protecţie a pieptului. Se ştie foarte bine faptul că, cursele se terminau nu de puţine ori, cu accidente mortale.

Spre comparaţie, cel mai bine plătit sportiv de azi, Lionel Messi are, conform Forbes, o avere de 127 millioane de dolari.loading...

Adauga un comentariu