Sanatate

Presiunea atmosferică normală: Ce efecte are aceasta asupra sănătății tale

Publicat: 04 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Presiunea atmosferică normală Ce efecte are aceasta asupra sănătății tale
Prin urmare, persoanele cu dependență de vreme sunt sfătuite să folosească tensiometre

Se știe că presiunea atmosferică normală acționează asupra unui centimetru pătrat al corpului nostru sub forma unei greutăți de aproximativ 1,033 kg. Cu toate acestea, presiunea aerului atmosferic nu deranjează oamenii. Toate gazele din aer sunt dizolvate în fluide tisulare.

Normală, adică ideală din toate punctele de vedere, presiunea atmosferică este considerată a fi de 760 mm Hg. Condițiile ideale sunt reprezentate de paralela de 45°. Aceasta se mai numește și singurul nivel folosit pentru a forma hărțile sinoptice pentru o temperatură de 0°C. În timpul zilei, în același punct de pe glob, presiunea atmosferică se schimbă, deși nu întotdeauna semnificativ. Noaptea, temperatura aerului este de obicei mai scăzută decât în ​​timpul zilei, deci noaptea presiunea atmosferică este mai mare.

persoana care se tine de inima din cauza problemele cauzate de presiunea atmosferica
De obicei, din cauza presiunii atmosferice scăzute, oamenii observă că simt nevoia să respire mai des și mai profund

Care este presiunea atmosferică normală pentru oameni?

Omul se adaptează la orice. Există o mulțime de astfel de zone în Rusia și țările CSI. Este posibil să nu fi observat acest fapt până astăzi. De exemplu, locuitorii care trăiesc în clădiri zgârie-nori, de asemenea, nu remediază declinurile. Chiar dacă orice creștere bruscă, aproximativ de 100 de metri, reprezintă o schimbare simțitoare pentru organism. Acest fapt este simțit mai mult de persoanele care nu sunt obișnuite cu această presiune. Pe când locuitorii orașelor cu siguranță sunt obișnuiți cu asta. De asemenea, presiunea atmosferică contribuie la creșterea vegetației și a copacilor.

Corpul uman se adaptează la viața deasupra sau sub nivelul mării. Potrivit medicilor, dacă presiunea atmosferică nu are un efect dăunător asupra organismului, aceasta poate fi considerată normală .Astfel, totul depinde de adaptarea noastră. Adesea, medicii numesc presiunea atmosferică normală de la 750 la 765 mm Hg.

persoana care se tine de inima din cauza problemele cauzate de presiunea atmosferica
Doar o schimbare rapidă a presiunii are un efect negativ asupra organismului uman și asupra animalelor

În fiecare regiune a globului pământesc, presiunea atmosferică este diferită, având și diferiți indici considerați normali. Prin urmare, în buletinele meteo, atunci când se anunță numărul de milimetri de mercur, meteorologii spun mereu ce presiune este pentru în zona în care locuiești. De cele mai multe ori, aceștia menționează dacă presiunea este peste sau sub normă.

Efectul presiunii atmosferice asupra stării de sănătate a oamenilor și a animalelor

Doar o schimbare rapidă a presiunii are un efect negativ asupra organismului uman și asupra animalelor. De exemple, melcii și porumbeii sunt foarte sensibili la aceste schimbări din atmosferă. În cazul în care presiunea cade sau se ridică pentru câteva ore cu câțiva milimetri, unii oameni pot avea  probleme cu inima. Trebuie să știi că persoanele care suferă de insuficiență multiplă de organe pot simți efectul presiunii mult mai ascuțit.

De obicei, din cauza presiunii atmosferice scăzute, oamenii observă că simt nevoia să respire mai des și mai profund. iar inima le bate mai repede. Acest fapt este deosebit de important pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. În acest caz, astfel de persoane pot simți slăbiciune, dureri de cap, greață din cauza creșterii tensiunii arteriale.

persoana care se tine de inima din cauza problemele cauzate de presiunea atmosferica
În fiecare regiune a globului pământesc, presiunea atmosferică este diferită, având și diferiți indici considerați normali

Prin urmare, persoanele cu dependență de vreme sunt sfătuite să folosească tensiometre, mecanice sau electronice, pentru a controla tensiunea arterială.  Astfel, în cazul în care ai dureri de cap cronice, dureri în piept, o creștere sistematică a tensiunii arteriale, o deteriorare generală a stării de bine din cauza modificării presiunii atmosferice, este recomandat consultul unui medic specialist. De asemenea, consultul unui psiholog este la fel de necesar. Deoarece unele persoane suferă de un nivel scăzut de glicemie din cauza stresului, iar acest simptom îmbinat cu presiunea scăzută poate provoca atacuri de panică.

Presiunea atmosferică normală se modifică nu doar din cauza înălțime. Aceasta se poate modifica și pe orizontală, fiind foarte neuniformă și în continuă schimbare. Presiunea atmosferică suferă atât fluctuații periodice, variații zilnice, anuale, cât și neperiodice. Mai ascuțit și foarte simțitoare acestea se simt în timpul trecerii cicloanelor.

grafica persoana care se tine de inima din cauza problemele cauzate de presiunea atmosferica
Potrivit medicilor, dacă presiunea atmosferică nu are un efect dăunător asupra organismului, aceasta poate fi considerată normală


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Adauga un comentariu