Culinar

Vietatea a cărei carne este de 10 ori mai bună decât somonul sălbatic. Se crește ușor însă preferăm să o exportăm
20 mai 2024, 10:32

Vietatea a cărei carne este de 10 ori mai bună decât somonul sălbatic. Se crește ușor însă preferăm să o exportăm

Vietatea a cărei carne este de 10 ori mai bună decât somonul sălbatic crește foarte ușor și în România, însă…
Cea mai delicioasă ciorbă ardelenească de porc: Un deliciu al gastronomiei ardelenești inspirat din rețetele marilor bucătari
17 mai 2024, 14:50

Cea mai delicioasă ciorbă ardelenească de porc: Un deliciu al gastronomiei ardelenești inspirat din rețetele marilor bucătari

Dacă vrem să-i cucerim pe invitați sau pe familie cu o mâncare tradițională gustoasă și plină de arome delicioase, ideală…
Care sunt cele mai bune fructe de mare. Trebuie neapărat să le guști
16 mai 2024, 16:32

Care sunt cele mai bune fructe de mare. Trebuie neapărat să le guști

Indiferent de sezon, fructele de mare sunt unele dintre cele mai apreciate mâncăruri de către români. Conform unui studiu recent,…
Sütlaç: Orez cu lapte cremos, după rețeta turcească
16 mai 2024, 15:39

Sütlaç: Orez cu lapte cremos, după rețeta turcească

Sütlaç este o delicioasă rețetă turcească de orez cu lapte cremos, cunoscută pentru gustul său dulce și pufos. Acest desert…
Rețeta originală de Mușuroi de Cârtiță. Un desert decadent cu banane și cremă de brânză
15 mai 2024, 15:12

Rețeta originală de Mușuroi de Cârtiță. Un desert decadent cu banane și cremă de brânză

Prăjitura Mușuroi de Cârtiță este un deliciu vizual și gustativ. Este alcătuită dintr-un blat suculent cu arome bogate de ciocolată,…
Cum poți face tahini sau pastă de susan. Mai bun decât orice variantă de la magazin
15 mai 2024, 14:29

Cum poți face tahini sau pastă de susan. Mai bun decât orice variantă de la magazin

Dacă îți place bucătăria orientală sau pur și simplu vrei să experimentezi noi arome și texturi, nu există nimic mai…
Bulion de corcodușe verzi. Un mod surprinzător de gustos de acrire a ciorbelor!
15 mai 2024, 13:53

Bulion de corcodușe verzi. Un mod surprinzător de gustos de acrire a ciorbelor!

Corcodușul, unul dintre cei mai vechi pomi domestici din Europa, marchează debutul primăverii. Pe măsură ce se apropie de maturitate,…
Tagliatelle cu somon, visul oricărui gurmand când vine vorba de paste cu sos alb! O rețetă simplă cu paste și cel mai delicios sos
15 mai 2024, 12:46

Tagliatelle cu somon, visul oricărui gurmand când vine vorba de paste cu sos alb! O rețetă simplă cu paste și cel mai delicios sos

Pastele cu sos alb vor rămâne întotdeauna una dintre cele mai delicioase rețete pe bază de paste. Tagliatellele cu somon…
Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Top cele mai bune rețete
14 mai 2024, 10:55

Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște. Top cele mai bune rețete

Mai mult ca sigur tuturor ne-au rămas ouă de la Paște și ne întrebăm ce putem face cu ele ca…
Cea mai bună musaca cu sos bechamel! Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu o mâncare gustoasă și rafinată
14 mai 2024, 10:18

Cea mai bună musaca cu sos bechamel! Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu o mâncare gustoasă și rafinată

Musacaua cu sos bechamel este o mâncare delicioasă tradițională din bucătăria mediteraneană, foarte populară mai ales în Balcani. Deși durează…
Supă de caise deshidratate. Secretul
13 mai 2024, 14:26

Supă de caise deshidratate. Secretul „tinereții fără bătrânețe” al oamenilor din Hunza

În regiunea nordică a Pakistanului, în valea râului Hunza, la o altitudine de 2400 de metri, există o comunitate de…
Rețete cu varză de Bruxelles. De ce este atât de consumat acest tip de varză
13 mai 2024, 13:58

Rețete cu varză de Bruxelles. De ce este atât de consumat acest tip de varză

Prea puțin cunoscută și valorificată la noi în țară, varza de Bruxelles face de câteva sute de ani deliciul gurmanzilor…
Ciorba de burtă falsă cu ciuperci pentru post: rețeta de post neapărat de încercat pentru o masă delicioasă.
13 mai 2024, 11:59

Ciorba de burtă falsă cu ciuperci pentru post: rețeta de post neapărat de încercat pentru o masă delicioasă.

Dacă ții post, poți încerca această rețetă de ciorbă de burtă falsă cu ciuperci pleurotus și smântână vegetală de soia.…
Când se pune varza la murat. Cu ce se poate consuma varza murată
10 mai 2024, 16:22

Când se pune varza la murat. Cu ce se poate consuma varza murată

Tradiția spune că momentul când se pune varza la murat este cel mai potrivit după Sfântul Dumitru, adică după data…
Dovleac la cuptor cu miere și condimente. O gustare aromată și cu puține calorii!
10 mai 2024, 13:58

Dovleac la cuptor cu miere și condimente. O gustare aromată și cu puține calorii!

Dovleacul la cuptor cu miere este o rețetă pe cât de simplă pe atât de delicioasă, pe care o poate…
Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu căpșuni, această rețetă este simplă de făcut și nu necesită coacere
10 mai 2024, 12:37

Cum să faci cel mai delicios cheesecake cu căpșuni, această rețetă este simplă de făcut și nu necesită coacere

Această prăjitură delicată cu cremă de brânză și mascarpone este una dintre cele mai delicioase prăjituri pe care le poți…