Local

Cultivator din Iași, condamnat din cauza recoltei! Totul a mers ca uns până ce „afacerea” a ajuns la urechile polițiștilor! Procurorii au descins în forță și l-au prins în flagrant!

Publicat: 06 nov. 2020
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat ieri doi bărbați din cauza canabisului
Adrian Dolniceanu a fost acuzat în urmă cu câteva luni din cauza canabisului

Un ieșean a fost condamnat cu suspendare, după ce a înființat o cultură de canabis la Tomești. Adrian Dolniceanu a fost prins după o acțiune a procurorilor DIICOT Iași. Un alt bărbat, Radu Severin, a fost pedepsit pentru trafic internațional de canabis

Un cultivator din Iași a fost pedepsit de judecători tocmai din cauza recoltei sale! Totul a mers ca uns până ce „afacerea” a ajuns la urechile polițiștilor! Procurorii au descins în forță și l-au prins în flagrant! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Adrian Dolniceanu la pedeapsa rezultantă de 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru cultivarea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

„Instanța îi impune inculpatului obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, la Consiliul Local al comunei Tomești sau la Primăria comunei Tomești”, au precizat ieri magistrații ieșeni.

În același timp, judecătorii au confiscat de la Adrian Dolniceanu peste 1 kg de canabis, dar și 450 de grame de tulpini de plante de canabis. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Adrian Dolniceanu, acuzat din cauza culturii de canabis

Procesul lui Adrian Dolniceanu a început pe 9 decembrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au acuzat pe Dolniceanu din cauza canabisului. Înainte de aceasta, unul dintre obișnuiții protestelor din centrul Iașului a fost luat în vizor de anchetatori. Atunci, polițiștii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins în casa lui Adrian Dolniceanu. După primirea unor informații, anchetatorii de la Antidrog au efectuat percheziții în casa unuia dintre cei mai vocali membri #Rezist. Perchezițiile au fost finalizate după câteva ore bune, iar Dolniceanu a fost băgat atunci în arest. Anchetatorii au menționat că Adrian Dolniceanu și-a construit o adevărată seră la Tomești, în care cultiva canabis.

„Pe 23 octombrie 2019, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului A.D., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În cursul anului 2019, inculpatul a înființat pe raza comunei Tomești, pe terenul curții situat în spatele casei, în interiorul unor sere (construcții pe cadru de lemn, acoperite cu folie din plastic), o plantație ilicită de canabis de tip indoor, constituită din mai multe plante de canabis, în scopul recoltării și obținerii drogului de risc canabis (inflorescențe), droguri destinate atât comercializării, cât și consumului personal”, au afirmat procurorii ieșeni.

De pe plantația sa, Dolniceanu a obținut o cantitate impresionantă de droguri.

Un alt ieșean, pedepsit de judecători din cauza drogurilor

Un alt ieșean a fost pedepsit ieri de magistrați, tot din cauza drogurilor. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Radu Severin la 2 ani și o lună de închisoare, pentru introducerea și scoaterea din țară de droguri de risc, fără drept, și deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Nici această sentință nu este definitivă, putând fi contestată.
Procesul lui Radu Severin a început pe 30 mai 2019. Conform procurorilor DIICOT Iași, în urmă cu mai bine de un an, acesta a fost prins având asupra sa câteva grame de rezină de canabis.

Adauga un comentariu