Local

Cum arată lucrările la drumul național 28 Târgu Frumos – Botoșani? Iată când vor putea circula șoferii pe noua șosea – FOTO

Publicat: 01 iul. 2022
Lucrări la drumul national DN 28 B Târgu Frumos- Botoșani
Lucrările la DN 28B Târgu Frumps- Botoșani au ajuns în zona localității Scobinți

Lucrările pe drumul național DN 28B Târgu Frumos – Botoșani ar urma să fie gata în vara anului următor. Proiectul de modernizare și de extindere a șoselei de peste 70 de kilometri a fost demarat în 2021 din ambele județe

Proiectul de modernizare al drumului național DN 28B Târgu Frumos – Botoșani a intrat într-o nouă etapă. Lucrările pe zona județului Iași au ajuns în comuna Scobinți, unde constructorul a început armarea și cofrarea plăcilor de racordare la podul din localitate peste drumul național. Investiția este realizată de asocierea SC Aqua Parc SRL (lider) – SC Mavgo Holdong SRL – Vahostav SK – Trameco SA, valoarea totală a lucrării fiind de 51 de milioane de euro, drumul fiind gestionat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Cum arată lucrările pe DN 28 B Târgu Frumos – Botoșani?

Drumul național DN 28B va fi modernizat și extins, de la 7 la 9 metri, cu o bandă pe fiecare sens. Practic, platforma drumului va fi lărgită la 9 metri, fiind compusă din partea carosabilă de 7 metri, cu două benzi de 3,5 metri fiecare, și două acostamente a câte 1 metru. Drumul va fi prevăzut cu 9 poduri, dintre care unul nou și alte 8 reabilitate. Cele 8 poduri vor fi refăcute la km 10+307 km, 25+420, km 37+748, km 42+966, km 43+365, km 45+647, km 47+540 și km 57+889. De asemenea, va fi realizat un pod nou la km 21+833. Proiectul cuprinde și reabilitarea a 43 de podețe și construirea altor 61, dar și aducerea a 36 de intersecții la nivel.

Drumul va fi reabilitat până în vara anului 2023

Firmele care au câștigat licitația vor derula lucrări în localitățile Târgu Frumos, Hârlău, Balș, Cotnari, Ceplenița, Scobinți și Deleni, din județul Iași. Vor mai fi efectuate lucrări în localitățile Flămânzi, Frumușica, Coșula, Cristești, Bălușeni, Curtești și Copălău, din județul Botoșani. Conform contractului, lucrările care au debutat în primăvara anului 2021 ar urma să fie gata în vara anului 2023, dacă se va respecta graficul de lucrări.

Sens giratoriu la Târgu Frumos pe DN 28B

Proiectul de modernizare include și consrucția unui sens giratoriu la Târgu Frumos. Noul sens giratoriu ar urma să fie construit la intersecția celor două drumuri naționale, DN 28 și DN 28B, în dreptul unei stații de benzinărie, și va avea circa 75 de metri, cu totul, conform schiței proiectului. Sensul va avea patru benzi, câte două pe fiecare sens de mers, spre DN 28, și alte 3 benzi spre DN 28B spre Botoșani.

Semafor pe Drumul Național DN 28 în zona Sârca

DRDP Iași a inițiat și un alt proiect pe Drumul National DN 28 (DE 583). Este vorba de montarea unui semafor în zona Sârca, comuna Bălțați, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a șoselei. Lucrările vor dura pentru cel puțin încă două luni, ceea a dus deja la ambuteiaje pe kilometri întregi. Șoferii care trec pe acest punct vor avea, mai apoi, de înfruntat lucrările pe DN 28 B Târgu Frumos – Botoșani.
Adauga un comentariu