Local

Cum arată lucrările pe axa Botoșani – Iași? Proiect de peste 100 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor dintre cele două județe – GALERIE FOTO

Publicat: 17 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum arată lucrările pe axa Botoșani - Iași Proiect de peste 100 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor dintre cele două județe - GALERIE FOTO
Lucrările din axa rutieră Botoșani - Iași au ajuns la stratul de binder, investiția totală fiind de 373 de milioane de lei

Lucrările pe axa rutieră Botoșani – Iași au ajuns la stratul de binder. Constructorul care lucrează pe tronsonul din județul Iași va finaliza lucrarea în cursul anului următor, proiectul fiind derulat în colaborare cu cei de la Consiliul Județean Botoșani. Valoarea totală a investiției este de circa 373 de milioane de lei

Un proiect derulat de județele Iași și Botoșani este aproape de finalizare. Proiectul ține de reabilitarea unor tronsoane de drumuri ce leagă cele două județe, investiție totală de 373 de milioane de lei. Este vorba despre proiectul „Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală, Prioritatea de investiții 6.1.

În județul Iași vor fi reabilitați doar 6 kilometri. Este vorba despre DJ 282H, care începe în localitatea Șipote, către limita județului, prin satul Iazu Nou. Este primul tronson din Lotul 1 al acestei axe. Proiectul este realizat de asocierea Danlin XXL și Dragos Invest, din județul Neamț. În zona Iașului, investiția ajunge la circa 94 de milioane de lei.

Lucrări pe axa rutieră Botoșani – Iași

Autoritățile județene au arătat și în ce constau lucrările pe axa Botoșani – Iași, pe porțiunea celor 6 kilometri.

„Pe cei 6 kilometri ai arterei rutiere, parte din Axa Rutieră Strategică 2: Botoșani – Iași, s-a turnat binderul. Este vorba despre stratul de legătură între fundația drumului și stratul de uzură. De asemenea, s-au trasat marcajele rutiere provizorii și s-au realizat șanțurile de la marginea drumului și urmează a fi îmbrăcate în beton”, a transmis Sorin Afloarei, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Din comuna Șipote, drumul continuă spre Rediu-Răușeni-Pogorăști-Călărași-intersecția cu DN 24C. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 2 ani, cu alți 3 ani ca termen de garanție. Proiectul este derulat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Liderul de proiect în acest caz este Consiliul Județean Botoșani. Proiectul a beneficiat de finanțare încă din 2017.

Proiect din fonduri europene derulat de Consiliul Județean Botoșani

Pe zona județului Botoșani, proiectul a fost împărțit pe mai multe loturi. Cei 6 kilometri din Iași sunt incluși în lotul 1, proiect cu o lungime de aproximativ 30 de kilometri. Primul tronson este cel cuprins între Șipote (județul Iași) – Rediu – Răușeni – Călărași, respectiv Dângeni – Mihălășeni. Lucrările de modernizare se ridică la 112,4 milioane de lei, inclusiv TVA. Lotul 2 are o lungime de 51,194 de kilometri și este format din tronsonul Răușeni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești (DJ 282). Lotul 2 a fost adjudecat de asocierea Cornell’s Floor – Construct Com – Test Prima – Autotehnorom. Valoarea licitată este de 208.355.380 de lei, cu TVA. Lotul 3, de 26 de kilometri, cuprinde tronsonul Blândești – Cerchejeni – Sulița (Cheleș) – Lunca Cernești – Todireni și este modernizat de asocierea formată din Frasinul și Dimex Company.

Valoarea lucrărilor contractate este de 103 milioane de lei, inclusiv TVA. Județele Iași și Suceava derulează și un proiect legat de reabilitarea a circa 100 de kilometri din mai multe drumuri județene ce leagă cele două regiuni. Proiectul a fost adjudecat de firma Alpenside SRL după un scandal uriaș.

Adauga un comentariu