Local

Cum arată lucrările pe cel mai blestemat drum din județul Iași! Șoseaua DJ 282 a fost abandonată la ordinul lui Maricel Popa, fostul șef al CJ- GALERIE FOTO

Publicat: 13 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum arată lucrările pe cel mai blestemat drum din județul Iași Șoseaua DJ 282 a fost abandonată la ordinul lui Maricel Popa fostul șef al CJ- GALERIE FOTO
Drumul DJ282 din județul Iași, pe ruta Boroșoaia-Plugari, a fost abandonat în mandatul lui Maricel Popa, fostul șef al Consiliului Județean

Un drum din județul Iași, lăsat plin de gropi de Maricel Popa, fostul șef al Consiliului Județean, este aproape de a fi dat din nou în folosință. Șoseaua DJ 282 Borosoaia-Plugari a fost scoasă de la finanțare în mandatul lui Maricel Popa la șefia CJ. Deși șoseaua este tranzitată zilnic de mii de localnici, reabilitarea drumului a fost întârziată mai bine de patru ani

Veste importantă pentru mii de locuitori din nordul județului Iași. Lucrările pe DJ 282B Borosoaia-Plugari ar urma să fie gata în primăvara anului viitor. Șoseaua a fost lăsată de izbeliște de Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași în mandatul 2016-2020. Reabilitarea drumului din zona de nord a județului Iași a fost scoasă la licitație de actuala conducere a CJ Iași. Artera din comuna Plugari, trecută printre cele mai proaste drumuri din județul Iași, a intrat și pe lista Companiei Naționale de Investiții (CNI). Drumul a fost însă abandonat în mandatul anterior de către Maricel Popa, cel care nu a vrut să sprijine un primar de altă culoare politică.

Drumul din județul Iași, în mijlocul unui scandal-monstru

Ulterior, drumul din județul Iași a fost scos la licitație pentru a fi refăcut. Procedura a avut o valoare de 3,4 milioane de euro și a fost tranșată cu judecătorii. Reabilitarea DJ 281 B Borosoaia-Plugari a ajuns în instanță după ce două firme care s-au înscris la licitație au început să se războiască între ele. Inițial, comisia de licitație a atribuit contractul firmei Enviro Construct SRL, însă decizia a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de către Eky Sam SRL, firma controlată de controversatul Ioan Echimov.

Ulterior, Enviro a atacat decizia în instanță, iar după două termene, magistrații au dat câștig de cauză societății respective. Oferta Eky Sam SRL s-a clasat pe locul al doilea, după cea depusă de Enviro Construct SRL, diferența fiind de 1 milion de lei între cele două firme. Oferta firmei Enviro Construct SRL a fost de 12.454.916 lei (2.5 milioane de euro), în vreme ce oferta Eky Sam SRL a fost cu un milion de lei mai mare. Practic, ambele firme au subevaluat lucrarea, diferența fiind de 900 de mii de euro față de valoarea estimată.

Drumul va fi gata până în primăvara lui 2022

Paul Mursa, primarul comunei Plugari, a arătat că reabilitarea acestui drum din județul Iași ar urma să fie gata până în primăvara anului viitor. Constructorul lucrează și în această perioadă pe DJ 282B, unde se așterne piatră pe traseul celor 7 kilometri.

„Dumul județean DJ 282B Borosoaia-Plugari este în plin proces de modernizare. Acest drum a fost o promisiune încă din primul mandat de primar. Din păcate, orgoliile politice din toți acești ani au privat locuitorii din Borosoaia de un drum pe care să poată circula în siguranță. La acest drum s-a lucrat intens și, cel mai probabil, de Sărbătorile Pascale de anul viitor vom avea asfalt. Apoi, odată cu modernizarea drumului județean Borosoaia-Plugari și cu obținerea finanțării drumurilor depuse prin programul «Anghel Saligny», va fi negru pe jos în toată comuna Plugari, în toate satele componente”, a spus Paul Mursa, primarul comunei Plugari.

În perioada mandatului său la CJ Iași, Maricel Popa și-a bătut joc și de alte localități care nu erau conduse de primari PSD.

Adauga un comentariu