Cancan ultimă oră

Cum arata Sanda Taranu la cei 81 de ani. Ce mai face

Publicat: 11 aug. 2020
Cum arata Sanda Taranu
Sanda Țăranu se retrage vara la căsuța ei din Breaza

Sanda Țăranu îşi petrece fiecare iarnă în Bucureşti, iar restul anotimpurilor, pe moşia din Breaza. Acolo are o căsuţă de vis, înconjurată de o curte verde şi de mulţi pomi fructiferi. La cei 81 de ani, aproape că a devenit un obicei să-şi petreacă vara la munte, în Breaza, acolo unde înainte locuia cu soţul.

Este văduvă de 10 ani, dar nu a încetat să meargă la Breaza, unde este înconjurată de multe fotografii cu soţul şi de o parte din lucrurile lui valoroase. De altfel, Sanda Țăranu i-a închinat şi o carte lui Nicolae Taranu, prim solist al Teatrului de Operetă din Bucureşti. Ea se numeşte „Conversații în foaier”.

Cum arată casa Sandei Țăranu

Casa în care vara locuieşte Sanda Țăranu a fost construită în 1910 cumpărată de familia ei în anii `70. Mai mult are propriile livada şi grădină. Vecina îi este solita Marina Voica. Atunci când au timp liber, se vizitează reciproc.

„Sunt la Breaza din mai. Mă simt foarte bine aici, sunt deconectată de la tot ce înseamnă știri negative și am activități frumoase. La o casă cu curte nu prea te plictisești. Ba, din contră, nu ai timp să stai. Am făcut curat prin livadă, am curățat pomii. E superb aici, e păcat că nu prea mai sunt muncitori care să te ajute. E sezonul prunelor, al merelor, al roșiilor. Mă pregătesc să fac câteva conserve, ca de obicei.”

Cine este Sanda Țăranu

Vorbim despre una dintre cele mai emblematica figuri din Televiziunea Romană. Născută pe 7 ianuarie 1939, ea a afost absolventa cursurilor Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, în ideea devenirii ca actriţă. În 1963 însă i s-a propus postul de crainica la TVR. A rămas în televiziunea de stat, unde a prezentat „Telejurnalul”, dar şi programe speciale, spectacole de varietăţi şi festivaluri. După Revoluţie a fost narator în cadrul emisiunii „Teleenciclopedia, apoi traducător şi realizator al emisiunii „Un zâmbet pentru vârsta a treia”. În 2019 a suferit o operație la bilă, din cauza pietrelor formate acolo.

Sanda Taranu sta la curte in fiecare vara
Sanda Țăranu este o figură emblematică a TVR
Tags:
Comentarii
Adauga un comentariu