Legumele congelate la tigaie pot fi servite simple, fără altă mâncare lângă, fie ca și garnitură, de cele mai multe ori alături de carne, fie de pui sau de porc.
Timpul de gătie pentru legumele congelate depinde de metoda pe care o utilizezi pentru a le prepara. Acestea sunt ideale pentru momentele în care te grăbești, nu vrei să pierzi mult timp în bucătărie, dar vreic eva sănătos.
Cum faci ca legumele congelate la tigaie să aiba un gust la fel de bun ca și cele proaspete
Uneori legumele congelate sunt extrem de utile pentru o cină de ultim moment. Așadar, având în vedere că legumele congelate sunt culese în mijlocul sezonului, ele au, de obicei, mai mulți nutrienți chiar și decât cele proaspete. De asemenea, legumele congelate pot fi un plus hrănitor și convenabil pentru o dietă echilibrată.
Cea mai bună practică atunci când gătești legume congelate este să nu le decongelezi mai întâi. Acestea nu trebuie decongelate deoarece își pot pierde textra crocantă.
În plus, dezghețarea le poate face să-și piardă aroma și nutrienții ce sunt etanșați prin procesul de congelare, mai ales dacă le decongelezi cu o zi sau două înainte de gătit. Sotarea legumelor congelate la tigaie garantează cea mai bună textură și aromă. Ca o opțiune secundară, le poți prepara la cuptor sau chiar le poți găti pe grătar.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 400 – 500 g mix de legume mexicane congelate; 1 ceapă roșie; 2-3 căței de usturoi; 50 g unt; sare după gust; opțional: fulgi de chili uscați sau piper.
Se pune la călit ceapa până când aceasta devine aurie și transparentă. Pentru că nu trebuie să folosești foarte mult ulei, încearcă sa gătești într-o tigaie de calitate. Apoi trebuie doar să tai punga și să răstorni legumele într-un bol încăpător. Le poți spăla apoi cu puțină apă rece.
Se pune apoi legumele în tigaie peste ceapa călită și se lasă la înăbușit pentru 5 minute. Acoperă tigaia cu un capac până când scade zeama și după cele 5 minute, se adaugă untul, usturoiul, sarea și fulgii de chilli uscați.
Ce beneficii au legumele în dietă
Ca și fructele, legumele sunt sărace în calorii și grăsimi, dar conțin cantități semnificative de vitamine și minerale. Toate legumele verzi, galbene și portocalii sunt bogate în calciu, magneziu, potasiu, fier, beta-caroten, complexul de vitamine B, vitaminele C, A și K.
Legumele sunt bogate în antioxidanți. Acești compuși fitochimici ajută la protejarea organismului de stres oxidativ, combat diverse boli și tpuri de cancer și stimulează imunitatea.
În plus, legumele conțin atât fibre solubile, cât și insolubile cunoscute sub numele de polizaharide fără amidon, cum ar fi celuloza sau diverse pectine. Aceste substanțe absorb excesul de apă din colon, rețin o cantitate bună de umiditate în materiile fecale și ajută la eliminarea ușoară a acestora din organism. Prin urmare, aceste fibre ajută împotriva constipării cronice, a hemoroizilor, a cancerului de colon, combat sindromul de colon iritabil și fisurile anale.
Majoritatea legumelor consumate în mod frecvent sunt sărace în calorii și diverse grăsimi saturate. De exemplu țelina conține doar 16 calorii la suta de grame. Există o listă lungă de legume a căror calorii sunt sub 20 la sută de grame, cum ar fi varza, vinetele, andivele, spanacul sau sfecla roșie.
Studiile arată că aceste legume sărace în calorii, dar bogate în nutrienți ne ajută să rămânem în formă și ne cresc imunitatea. Mai mult, corpul uman consumă o cantitate considerabilă de energie pentru metabolizarea alimentelor. Prin urmare, legume congelate la tigaie sunt foarte sănătoase și nutritive.