Prima pagină » Culinar » Chec sărat cu legume și brânză! Află care sunt ingredientele de care ai nevoie!

Chec sărat cu legume și brânză! Află care sunt ingredientele de care ai nevoie!

10 iun. 2025, 14:33,
Redacția BZI în Culinar

Această rețetă de chec sărat este pentru toate gusturile. O poți face cu tot ce ai prin casă, de la legume precum roșii, praz, ciuperci, ceapă verde, până la salam, șuncă, brânzeturi de tot felul și chiar ouă.

Checul aperitiv este o idee minunată pentru orice masă festivă, dar îl poți prepara și în momentul în care îți rămân multe mezeluri, brânzeturi și legume de pe platourile meselor de sărbătoare.

Chec sărat cu legume și brânză

În loc să arunci mezelurile rămase, ele pot fi transformate ușor într-un chec aperitiv, o omletă spaniolă sau o pizza. Nu există o singură rețetă de chec sărat, ci o mulțime. Așadar, tot ce trebuie să faci este să o alegi pe cea care îți place sau pe cea pentru care ai toate ingredientele.

Acest chec aperitiv este foarte ușor de pregătit și se poate face din orice. De obicei, fiecare îl face cu ce are prin frigider. Se pot pune legumele dorite, nu este neapărată nevoie să respectați întocmai rețeta.

Astfel că, vei avea nevoie de 200 grame măsline tăiate; 200 grame cașcaval ras; 200 grame carne sau mezel (opțional); 150 grame gogoșar murat; 150 grame făină; 6 ouă; 4 linguri ulei; 1-1/2 linguriță praf de copt. Rețeta prezentată conține gogoșari murați și măsline, dar foarte bine acestea merg înlocuite cu ciuperci, ardei copt, castraveți murați, carne sau mezeluri, care, combinate, merg foarte bine. Pe lângă aceste ingrediente, se mai pot adăuga și porumb, legume mexiane sau orice fel de carne se dorește.

Compoziția obținută se pune într-o tavă normală de cozonac, care se unge cu puțin ulei. După care, tava se tapetează cu făină, distribuită foarte bine, pentru a nu se lipi checul de tavă. Se toarnă umplutura în tavă, cantitatea obținută fiind perfectă pentru o astfel de tavă.

Mod de preparare

Se pun într-un bol cele 6 ouă și se bat foarte bine cu mixerul, până devin aerate și își dublează volumul. Se adaugă 150 grame făină, câte puțină, în ploaie, amestecând cu mixerul. Se amestecă până devine omogenă compoziția, după care se adaugă 1-1/2 linguriță praf de copt și se amestecă bine.

Urmează să se adaugă în compoziție cele 4 linguri de ulei, amestecând până când acesta se încorporează. Nu se insistă foarte mult pe aluat, adică nu se amestecă foarte mult, trebuie doar să se combine toate ingredientele. Aceasta este coca de bază pentru aluat.

În continuare se vor pune ingredientele checului aperitiv. Pentru că facem un chec cu măsline, se adaugă cele 200 de grame de măsline negre și verzi, care au fost tăiate destul de mărunt în prealabil. Se amestecă cu o spatulă.

După măsline verzi și negre se vor pune cele 200 de grame de cașcaval dat prin răzătoare și se amestecă din nou foarte bine. La sfârșit se adaugă gogoșarul murat tăiat cubulețe. Se poate pune și gogoșar proaspăt, dar pentru că acesta murat este puțin acru, va da o aromă plăcută checului. Se bagă la cuptor pentru 30-40 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul checului iese curată. Checul sărat se lasă să se răcească înainte de servire.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 decembrie 2025
06 decembrie 2025