Local

Cum împrumuți bani de la Provident fără să mai înapoiezi vreun leu? Au descoperit patru ieșeni! Iată metoda care i-a lăsat cu gura căscată până și pe anchetatori! (Exclusiv)

Publicat: 15 apr. 2021
Un bărbat cu bani în mână și o sală de judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis în judecată patru persoane acuzate de înșelăciune, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și, respectiv, complicitate la înșelăciune

Anchetatorii au trimis ieri în judecată patru ieșeni, acuzați că i-ar fi păcălit pe reprezentanții unei instituții financiare nebancare. Acum, Maria Sferciuc, Gabriel Sferciuc, Lazăr Moldovanu și Cristinel Gorovei vor fi nevoiți să dea explicații în fața judecătorilor. Acuzațiile aduse de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași sunt cele de înșelăciune, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune

Patru ieșeni sunt acuzați că ar fi tras o țeapă firmei Provident! Oamenii legii vorbesc despre o „afacere” cu adeverințe falsificate, pentru a obține împrumuturi rapid! Anchetatorii au calculat o „gaură” de peste 10.000 de lei!
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Maria Sferciuc, Gabriel Sferciuc, Lazăr Moldovanu și Cristinel Gorovei. Acuzațiile aduse de anchetatorii ieșeni în acest caz sunt cele de înșelăciune, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și, respectiv, complicitate la înșelăciune. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșenii Maria Sferciuc, Gabriel Sferciuc, Lazăr Moldovanu și Cristinel Gorovei, acuzați în același caz

Anchetatorii susțin că ieșenii Maria Sferciuc, Gabriel Sferciuc, Lazăr Moldovanu și Cristinel Gorovei au intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de 6 ani.

„În cauză s-a reținut că, la datele de 7 iunie, 4 iulie și 5 august 2014, inculpatul C.G. le-a propus inculpaților M.S., G.S. și L.M. să îl ajute să obțină împrumuturi de la SC Provident Financial România IFN SA, prin întocmirea unor adeverințe false, care să ateste că inculpații sunt angajați la societatea fiului său, SC I.E.C. SRL. Urma ca banii să îi revină inculpatului C.G. și tot el să achite ulterior ratele. Inculpații S.M., S.G. și M.L. au fost de acord cu propunerea și i-au oferit inculpatului cărțile de identitate, acesta din urmă întocmind adeverințe prin care atesta în fals că cei trei ar fi angajați la SC I.E.C. SRL”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Contracte de credit, încheiate de ieșean cu firma Provident

Oamenii legii au adăugat că Cristinel Gorovei a reușit să încheie contracte de credit cu instituția financiară nebancară Provident Financial România IFN SA.

„Inculpatul a prezentat adeverințele la instituția financiară nebancară, societate care a întocmit contracte de credit prin care i s-a acordat inculpatei M.S. un împrumut în sumă de 3.500 de lei, inculpatului G.S. – un împrumut în valoare de 3.500 de lei, iar inculpatului L.M. – un împrumut în valoare de 4.000 de lei. Aceste sume au fost înmânate pe loc inculpaților, care le-au remis, la rândul lor, inculpatului C.G., conform înțelegerii. Însă inculpatul C.G. nu a achitat contravaloarea ratelor. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Acum, urmează ca magistrații din cadrul Judecătoriei să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu cei patru ieșeni acuzați că au creat o gaură de peste 10.000 de lei în bugetul Provident.

Comentarii
Adauga un comentariu