Prima pagină » Sanatate » Cum poți scăpa de roșu în gât: Cauze, simptome, tratament, remedii naturiste

Cum poți scăpa de roșu în gât: Cauze, simptome, tratament, remedii naturiste

24 mai 2021, 14:47,
în Sanatate

Durerea în gât, denumită popular „roșu în gât“, sau în termeni medicali odinofagia, este o inflamație la nivelul faringelui sau amigdalelor.

Roșu în gât sau durerea în gât poate fi cauzată de mai mulți factori. Aceasta poate să apară în urma unei infecții virale sau bacteriene. În cazuri foarte rare poate fi asociată bolilor neoplazice.

Această înroșire este tratată ca o boală independentă, însă reprezintă doar un simptom al unei ale afecțiuni. Roșul în gât poate apărea atât în faringite, laringite, amigdalite, rinofaringite, cât și în bolile virale ale copilăriei, precum roseola infantilum, varicela, rujeola sau oreionul.

copil care are roșu în gât

Roșu în gât: Cauze, simptome

Cea mai frecventă formă de amigdalită este virală, fiind cauzată de virusul Epstein Barr, care provoacă mononucleoza, Herpes simplex, citomegalovirus și adenovirusuri. Aceasată formă ușoară de amigdalită nu se tratează cu antibiotice, ci cu medicamente antiinflamatoare și analgezice antipiretice.

În cele mai multe cazuri, durerea în gât este cauzată de o infecție și este însoțită adesea și de febră. Cel mai des întâlnită, durerea în gât sau „roșu în gât“ este la copii, iar atunci când febra nu scade este indicat să mergeți la medic.

În cazul copiilor mici, infecția este declanșată de un streptococ. În plus, în asemenea cazuri, din cauza durerii în gât, copilul nu mai mănâncă și nu se hidratează corect.

În cazul adulților, fumatul poate irita gâtul și duce la senzația de durere în gât, la fel ca și alergiile sezoniere sau reacțiile alergice la praf, păr de animale de companie sau mucegai.

Simptomele de „roșu în gât“ sunt, în principal, senzația de zgârietură în gât, dificultatea la înghițire, amigdalele umflate sau roșii și răgușeală.

Alte simptome care pot să apară în urma durerii în gât sunt febra, tusea, frisoanele, durerile de cap, durerile musculare și, foarte rar, greață și vărsături.

copil care are roșu în gât

Tratamente și remedii naturiste pentru „roșu în gât“

În cazul copiilor, medicul pediatru  recomandă ca micuțul să fie ținut la domiciliu pentru repaus, consumul de lichide, pentru a preîntâmpina deshidratarea și paastile împotriva durerilor de gât, precum paracetamol, ibuprofen și medicamente antiinflamatorii.

În cazul în care infecția a fost provocată de o bacterie, medicul va prescrie antibiotice, precum penicilina sau amoxicilina.

Dacă infecția a fost provocată de o ciupercă,  se vor prescrie medicamente antifungice, iar dacă infecția la gât este virală se dau medicamentee antivirale.

copil care are roșu în gât

Pentru „roșu în gât“, părinții pot să le dea copiilor propolis, care este benefic datorită acţiunii lui antibacteriene, antivirale, anestezice, antiinflamatoare şi cicatrizante. Propolisul se poate administrat atât sub formă de tinctură, cât şi sub formă de tablete.

Și mierea poate fi un bun remediu pentru „roșu în gât“. Aceasta are proprietăţi antibacteriene, ajutând la recuperea sănătăţii gâtului, contribuind la fluidizarea secreţiilor şi reducând inflamaţia.

Este știut faptul că și ceapa are efecte benefice în cazul durerilor în gât, mai ales atunci când acestea încep a fi asociate cu tuse. Ceaiul de ceapă are efecte imediate, prin calmarea durerii în gât şi a tusei.

Un alt leac pentru durerea în gât sunt cartofii stropiţi cu oţet. Puși într-un tifon, cartofii au efect calmant.

Un alt remediu naturist pentru durerile de gât este usturoiul, o legumă cu proprietăţi incredibile pentru sistemul imunitar. Având efect antimicrobian, usturoiul este recomandat în cazul roşului în gât deoarece că distruge germenii, care provoacă durerea.

copil care are roșu în gât

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`