Stiri si curiozitati

Cum s-au îmbogățit firmele de curățenie din Iași. Imperiul creat pe seama pandemiei

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum s-au îmbogățit firmele de curățenie din Iași. Imperiul creat pe seama pandemiei

Ieșenii apelează în ultimul timp tot mai des la firmele de curățenie. Necesitatea, îngreunată de programul ncărcat de la muncă, ne-a făcut în ultima vreme să cerem ajutorul firmelor competente în domeniul curățeniei. Odată cu pandemia, însă, creșterea nevoii unui contact în telefon al firmelor de dezinfecție a suferit modificări și mai mari.

Pe baza nevoii cetățenilor și a cerereii, firmele de dezinfecție pun astăzi la dispoziție servicii de dezinfecție Covid. Firmele specializate și-au creat astfel pachete de servicii exlusiv destinate dezinfecției covid și sunt cel mai adesea solicitate pentru școli, spitale, birouri, dar și pentru locuințele private ale cetățenilor. După modelul celorlalte mari orașe, Iașiul s-a conformat iar acum putem găsi numeroase firme la o simplă căutare pe Google sau pe OLX.

Ce promit firmele de curățenie din Iași

Zeci de companii din Iași, specializate în dezinsecție, dezinfecție sau deratizare, și-au adaptat pachetele pentru a satisface dorințele clienților. Aceștia promit servicii specializate cu substanțe biodegradabile conform normelor U.E și cerficate de către Ministerul Sănătății. Soluțiile folosite se rezintă sigure atât pentru copii, cât și pentru animale. Pe baza serviciilor oferite, la finalul acestora, clienții primesc și o garanție, în funcție de firma la care apelează.

Biocomp este o firmă locală, producător specializat de dispozitive de dezinfecție din Iași. Direcorul firmei a declarat că a încasat de 10 ori mai mulți bani din martie, anul precedent.

“Au crescut de zece ori comenzile în această perioadă comparativ cu comenzile lunare medii de anul trecut, iar din punctul de vedere al valorii businessului, în şase luni am depăşit cifra de afaceri cu 60% faţă de cea de anul trecut. Faţă de nivelul mediu al anilor trecuţi, a fost această creştere exponenţială în prima parte a crizei generate de pandemia Covid19. Acum suntem la un nivel dublu faţă de nivelul comenzilor de dinainte de criză. Dacă problematica era tratată pe undeva la jumătatea topului priorităţilor, acum a devenit prima în topul priorităţilor“, a declarat Adrian Iurcan, CEO Biocomp, pentru publicația Ziarul Financiar.

Unde se clasează românii în topul igienei

În contextul epidemiei cu COVID-19, una dintre măsurile esențiale de prevenire a infecției cu acest virus este igiena corespunzătoare. Pornind de la acest aspect, am căutat statistici care să ne arate pe ce poziție se situează România în clasamentul țărilor care au grijă la igienă. Astfel, am găsit un studiu, din 2018, care a urmărit procentul cetățenilor ce folosesc apa și săpunul după ce merg la toaletă. În urma răspunsurilor, România s-a clasat pe locul doi, după Portugalia. Codașii clasementului vizat de acest studiu a fost ocupat de Olanda, Italia și Spania.

Produse de igienă oferite de Uniunea Europeană

În sprijinul cetățenilor români care nu au tocmai o situație financiară excelentă, a venit Uniunea Europeană. Cu ajutorul primăriilor, aceștia au trimis pachete cu produse de igienă de bază precum detergent, pastă de dinți, săpun și șampon. În Iași, în perioada anului 2020, aproximativ 100 de familii au beneficiat de astfel de pachete. Până anul acesta, au fost promise 4,7 millioane de pachete cu produse de igiene de bază, repartizate pe întreg teriroriul României.

 

Adauga un comentariu