Prima pagină » Culinar » Cum să faci cea mai gustoasă mâncare de mazăre congelată. Rețeta care te duce cu gândul la copilărie!

Cum să faci cea mai gustoasă mâncare de mazăre congelată. Rețeta care te duce cu gândul la copilărie!

01 iul. 2025, 14:35,
Redacția BZI în Culinar

Această mâncare de mazăre congelată se remarcă prin versalitatea sa, fiind potrivită pentru orice sezon al anului. Atât vara, cât și iarna, această rețetă își găsește locul pe masă. Diversitatea ei o face potrivită pentru toate preferințele culinare, deoarece permite alegerea tipului de carne utilizat în compoziție, dar poți și renunța la carne, preparatul rămânând la fel de gustos.

Specialiștii în nutriție ne asigură că mazărea congelată nu își pierde decât o mică parte din proprietăți. Iar în mâncăruri este la fel de gustoasă și sănătoasă ca și mazărea proaspătă.

Cum să faci cea mai gustoasă mâncare de mazăre congelată

Mazărea face parte dintre alimentele de bază în bucătăria românească. Este bogată în proteine și în fibre, ceea ce o clasifică printre alimentele esențiale pentru buna funcționare a organismului.

În plus, proteinele în combinație cu fibrele au rolul de a menține mai mult timp senzația de sațietate. Așadar, ai toate motivele să incluzi mazărea în meniurile tale zilnice. O poți prepara sub formă de supe sau ciorbe, sub formă de salată sau garnituri.

Prin urmare, pentru această mâncărică vei avea nevoie de 350 gr de mazăre congelată; 1-2 cepe de mărime medie; 3 căței de usturoi; 2-3 morcovi mari; 1 ardei gras de culoare roșie; 40-50 ml ulei de floarea soarelui; 400 ml suc de roșii; 250 ml supă de legume sau apă; 2 foi de dafin; 1-2 crenguțe de cimbru uscat; sare și piper după gust; 1/2 legătură de pătrunjel verde; 1/2 legătură de mărar verde.

Începe cu pregătirea legumelor proaspete, pentru că mazărea o vei adăuga în mâncarea direct congelată. Curăță ceapa, morcovii și usturoiul, clătește-le cu apă rece și toacă-le mai mărunt.

Pregătește și foile de dafin și crenguța de cimbru să le ai la îndemână când pornești aragazul. Clătește și verdețurile și pune-le la scurs într-o sită. Pune supa de legume la încălzit sau apa. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul și începe prepararea mâncării.

Mod de preparare

Pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă. Adaugă ceapa tocată și 2 căței de usturoi. Amestecă-le bine prin uleiul înfierbântat și călește-le pentru 1-2 minute, atât cât să-și degaje aroma în ulei.

Adaugă morcovii tocați în bucăți mai mari. Amestecă-i printre solzișorii de ceapă și usturoi, lasă-i să se pătrundă ușor și să-și degaje și aceștia gustul. Apoi, adaugă mazărea și supa de legume sau apa fierbinte.

Lasă mazărea să fiarbă 5-6 minute, apoi adaugă sucul de roșii și ardeiul tocat cuburi. Tot acum adaugă și foile de dafin, dar și crenguțele de cimbru uscat. Mai fierbe mâncarea de mazăre pentru maxim 10 minute.

În acest interval de timp gustă mâncarea și potrivește-i gustul cu sare și piper. Cu 5-6 minute înainte de a opri flacăra aragazului, adaugă mărarul verde tocat mărunt. Mai adaugă și un cățel de usturoi răzuit pentru a oferi preparatului un plus de aromă și gust picant.

După stingerea focului adaugă și pătrunjelul verde, tocat mărunt, poți opta și pentru pătrunjelul păstrat la congelator dacă nu ai proaspăt. Pătrunjelul verde se poate adăuga și în timpul servirii, pentru un plus de prospețime. Astfel, ai obținut o mâncare de mazăre congelată delicioasă.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 decembrie 2025
06 decembrie 2025