Frumusete

Cum sa faci o masca de fata cu lamaie si bicarbonat de sodiu

Publicat: 15 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum sa faci o masca de fata cu lamaie si bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu are o textură granuloasă care poate funcționa ca un exfoliant fizic.

Lamaia și bicarbonatul de sodiu sunt elemente esențiale găsite în bucătăria tuturor. Știați că aceste ingrediente – care pot fi folosite pentru a face o prăjitură cu lămâie – vă pot ajuta și în tratarea multor probleme ale pielii? Da, ati auzit bine! Dacă sunteți interesat să aflați cum să utilizați aceste două ingrediente pentru a vă trata problemele de piele, continuați să citiți!

Sunt bune lamaia si bicarbonatul de sodiu pentru pielea ta?

Una dintre componentele majore ale sucului de lămâie este vitamina C, utilizată în mod obișnuit pentru tratarea semnelor îmbătrânirii, precum și pentru iluminarea tonusului pielii. Acest lucru se datorează capacității sale de a sintetiza colagenul în piele. În plus, se știe că vitamina C vă protejează pielea de razele UV dăunătoare ale soarelui.

Între timp, textura aspră a prafului de copt funcționează ca un exfoliant fizic pe piele și poate ajuta la curățarea porilor. Prin urmare, folosirea sucului de lămâie vă poate ajuta să abordați multe probleme ale pielii.

Beneficiile măștii de lamaie si bicarbonat de sodiu

1. Detoxifiaza pielea

Bicarbonatul de sodiu are o textură granuloasă care poate funcționa ca un exfoliant fizic pe față și vă poate ajuta să scăpați de celulele moarte ale pielii. Între timp, sucul de lămâie conține antioxidanți care pot combate deteriorarea radicalilor liberi și dezintoxia pielea. Deci, lămâia și bicarbonatul de sodiu împreună pot funcționa ca o mască detoxifiantă pentru fața.

2. Elimină punctele negre

Punctele negre se formează atunci când murdăria se blochează în porii deschiși ai pielii. Deoarece sucul de lămâie ajută la eliminarea uleiului și bicarbonatul de sodiu ajută la exfolierea feței, această mască de față poate fi utilă pentru îndepărtarea punctelor negre.

3. Îndepărtează punctele albe

Similar cu punctele negre, punctele albe se formează din cauza infundarii porilor. O mască de lămâie și bicarbonat de sodiu poate ajuta la îndepărtarea acestor puncte albe.

4. Luminează petele întunecate și vindeca hiperpigmentarea

Sucul de lămâie scade formarea melaninei și hiperpigmentarea. Prin urmare, utilizarea sucului de lămâie și a măștii de bicarbonat de sodiu poate ajuta la eliminarea oricăror pete închise la culoare.

Există câteva modalități de a face o mască de fata cu suc de lamaie și bicarbonat de sodiu.

Cum se face o mască de fata cu lamaie si bicarbonat de sodiu

De ce ai nevoie:

1 lingură de suc de lămâie
2 linguri bicarbonat de sodiu

Se amestecă sucul de lamaie si bicarbonatul de sodiu într-un vas de sticlă. Bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie reacționează pentru a forma o soluție gazoasă, cu bule. Nu vă opriți când se întâmplă acest lucru. Continuați să amestecați până când obțineți o pastă de culoare galben pal.

Aplicați și frecați această pastă pe toată fața și pe gât. Păstrați-o maxim 15 minute pentru a evita roșeața. Ștergeți ușor masca cu un prosop înmuiat în apă călduță. Spălați-vă fața cu apă rece pentru a închide porii deschiși de pe față.

Cum să faci o mască de fata cu lamaie și bicarbonat de sodiu cu miere

Mierea posedă proprietăți antibacteriene puternice. Astfel, poate ajuta la eliminarea eficientă a bacteriilor care pot locui în pori și pot face ravagii pe piele. Mierea poate, de asemenea, să vă hidrateze, să va înmoaie și să vă calmeze pielea.

De ce ai nevoie:

1 lingură de miere
1 lingură de suc de lămâie
1 lingura bicarbonat de sodiu

Se amestecă mierea, sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu într-un castron de sticlă. Aplicați amestecul pe toată fața și gât. Lăsați amestecul pe față maxim 15 minute înainte de a-l spăla cu apă călduță.

Adauga un comentariu