Culinar

Cum să faci şniţele fragede şi suculente

Publicat: 20 feb. 2020

Majoritatea gospodinelor dau carnea de pui pentru şniţele prin faina şi ou. Însă se poate mai simplu de-atât. Astfel, şniţelele vor ieşi gustoase, aromate şi suculente.

Voi ştiţi cum se fac corect şniţele din piept de pui? La prima vedere pare o reţetă simplă şi banală dar care totuşi creează probleme multora: ba se îmbiba cu ulei, ba cade crusta de pe carne. Vă explicam exact ceea ce să faceţi şi ceea ce să nu faceţi pentru a obţine nişte şniţele pane din piept de pui bune şi suculente.

În cele ce urmează vă prezentăm o reţetă de şniţele, însă preparate în alt mod decât cel tradiţional. Cu toţii ştim că şniţelele se dau prin faină, ou şi pesmet. Şi totuşi se poate mai simplu de-atât.

Iată aşadar cum să preparaţi şniţele din piept de pui gustoase, aromate şi suculente.

Lista de ingrediente:

– 4 fileuri de pui; 50 grame maioneză; 40 g miere; sare; piper; 30 grame muştar; 30 ml ulei; 4 căţei de usturoi; boia.

Cum se prepară:

Marinada – Se amesteca uleiul, muştarul, usturoiul pisat, maioneză şi mierea, se adauga sare, se condimentează după preferinţa. Se omogenizează bine.

Fileurile se spală şi se usucă cu prosoape de hârtie, se taie felii subţiri, se acoperă cu o folie alimentară.

Fiecare felie se bate cu grijă. Se pune carnea într-un vas, se toarnă marinada şi se lasa 2 ore. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, după care şniţelele se stropesc cu marinada ramsa şi se introduc în cuptorul încins la 180 de grade timp de o jumătate de oră.

Comentarii
  • La aceasta rochie am facut comanda la inceputul lunii ianuarie si inca la una.Pe cea din urma am primit o iar de aceasta u mai stiu nimic.Am inteles ca acum sunt probleme cu coronavirusul dar totusi pina acum ?

Adauga un comentariu