Remedii naturiste

Cum să păstrezi un buchet de flori pentru mult de timp

Publicat: 07 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să păstrezi un buchet de flori pentru mult de timp
Tăierea tulpinilor florilor câțiva centimetri va permite sevei să circule mai bine. Doar faceți-o aproape în fiecare zi.

Cum să păstrezi un buchet de flori pentru mult de timp? Poate ti-ai pus mereu aceasta intrebare! Pentru ocazii speciale, cum ar fi Ziua Îndrăgostiților, pentru ziua de naștere a unei persoane dragi sau Ziua Mamei sau chiar fără niciun motiv, doar pentru a mulțumi destinatarului și a-i arăta tandrețe, un buchet frumos de flori este întotdeauna un gest foarte plăcut. Cu toate acestea, nu știm cum să păstrăm un buchet frumos de flori proaspete pentru o lungă perioadă de timp. Trandafiri, lalele, orhidee, crini, bujori, eucalipt, amaryllis, flori exotice, toate se ofilesc repede și nu este întotdeauna indicat cum să ai grijă de ele pentru a păstra prospețimea aranjamentului floral. Nu este nevoie să optați pentru flori artificiale! Iată câteva sfaturi naturale care vă vor permite să păstrați buchetul de flori mai mult timp.

Zahăr

Este simplu și natural. Un vârf de zahăr îți va face florile să dureze mai mult. După o săptămână, buchetul tot nu va fi ofilit. Prin urmare, este o modalitate foarte eficientă de a vă păstra intacte cele mai frumoase buchete.

Înălbitor

Înălbitorul eficient, dar periculos, vă ajută și la conservarea buchetului. Încetinește proliferarea bacteriilor pentru a păstra puritatea apei dulci. Prin urmare, este necesar să puneți foarte puțin, adică 1 până la 2 picături. Aceasta este o metodă care funcționează, dar aveți grijă când o folosiți!

Cum să păstrezi un buchet de flori pentru mult de timp? Cu bicarbonat de sodiu

Este un produs natural care funcționează pentru multe sarcini de zi cu zi. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu este excelent și pentru buchetele de flori. Un varf de cutit pus în apă este suficient pentru ca florile tale să dureze zece zile.

Conservanți speciali pentru buchetele de flori

Există conservanți speciali pentru buchetele de flori. Se vând în florarii. Acestea sunt produse foarte eficiente special dedicate conservării tuturor florilor tăiate.

Pune buchetul de flori la frigider

Frigul este într-adevăr bun pentru conservarea aranjamentelor florale! Acesta permite plantelor să absoarbă mai bine apa și, prin urmare, să se hidrateze corect. Prin urmare, durează mai mult. Punerea lor la frigider noaptea este, prin urmare, o idee foarte bună de conservare.

Foloseste cărbune negru

Este o tehnică destul de specială, dar funcționează! Doar turnați o pastila de cărbune în apă și acesta va împiedica stagnarea apei. Deci apa va dura mai mult, dacă nu avem timp să o schimbăm.

Tăiati tulpina treptat

Tăierea tulpinilor florilor câțiva centimetri va permite sevei să circule mai bine. Doar faceți-o aproape în fiecare zi. Prin urmare, florile tale vor dura mai mult.

Adauga un comentariu