Culinar

Cum să pregătești un blat de albuș cu nucă. Trucuri care te vor ajuta să obții o prăjitură gustoasă și cu blat pufos

Publicat: 03 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să pregătești un blat de albuș cu nucă. Trucuri care te vor ajuta să obții o prăjitură gustoasă și cu blat pufos
Prăjiturile de casă făcute cu blat de albuș cu nucă sunt delicioase, pufoase și incredibil de aromate.

Iată cum să pregătești un blat de albuș cu nucă. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Blatul de albuș cu nucă are o textură aparte, este aromat și merge de minune la orice fel de prăjituri. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții o prăjitură gustoasă și cu blat pufos.

Cum să pregătești un blat de albuș cu nucă

Dacă vrem să pregătim acasă un desert pufos, gustos și rafinat, putem face mai întâi un blat de albuș cu nucă. Acesta are o textură fină, o savoare deosebită și ne va ajuta să obținem cele mai bune prăjituri de casă.

Pentru blatul pufos făcut din albușuri și nucă avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil. Cu un astfel de blat merge o cremă de ciocolată, o cremă de vanilie, o cremă de lămâie sau o cremă cu fructe. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

La fel de gustos este și blatul însiropat pentru prăjituri. Prăjiturile însiropate merg de minune la mesele festive și amintesc celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Prăjiturile cu blat de albușuri sunt ideale de servit la mesele festive alături de alte deserturi rafinate, pufoase și gustoase. Rețetele sunt inedite și la îndemâna oricui.

Secrete culinare pentru un desert de casă savuros

Pentru blatul din albușuri cu nucă vom avea nevoie de 200 g de margarină, 150 g de zahăr, 6 albușuri, 1 pliculeț de praf de copt, zeamă de la o lămâie, 150 g de făină, 150 g de nucă măcinată și 1 linguriță de esență de vanilie.

Într-un bol se bate untul cu zahărul. Într-un bol separat se mixează albușurile spumă. Se iau 2 linguri din spuma de albușuri și se adaugă peste compoziția cu unt. Se pune treptat și făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie și se adaugă nuca măcinată. La final, se adaugă restul de compoziție de albușuri și se omogenizeză totul foarte bine.

Compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se uniformizează compoziția de blat apoi se coace la foc potrivit timp de 25 de minute. Când blatul este gata se scoate din cuptor, se lasă la răcit apoi se taie și se pregătește pentru a face niște prăjituri cu cremă. Blatul poate fi lăsat simplu sau însiropat.

Prăjiturile de casă făcute cu blat de albuș cu nucă sunt delicioase, pufoase și incredibil de aromate. Pentru aceast blat putem pregăti o cremă de lămâie sau una de ciocolată și una de vanilie. Putem folosi două tipuri de cremă pentru pregătirea unei prăjituri de casă, iar pentru decor ideile sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate după preferințe. Prăjiturile cu blat de albușuri și nucă vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat și ne vom încânta papilele gustative cu un desert de casă delicios.

Adauga un comentariu