Sanatate

Cum să prepari acasă un sirop pentru durerea de burtă la copii? Află ce alte remedii naturiste există

Publicat: 24 mai 2022
un copil care ia o linguriță de sirop
Dacă micuțul tău are dureri greu de suportat, nu mai sta pe gânduri și mergi, de urgență, la medic.

Dacă te-ai săturat de siropurile pline de substanțe dăunătoare de pe piață, îți recomandăm un sirop natural pentru ameliorarea durerii de burtă la copii. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum îl poți prepara acasă.

Durerea de burtă este întâlnită adesea la copii. Aceasta poate fi ascuțită sau se poate manifesta sub formă de crampe. Cauzele sunt alimentația, stresul și chiar creșterea. De regulă, și constipația este o cauză frecventă de durere abdominală la copii. Mai mult, poate fi vorba și de o urgență medicală, cum ar fi: apendicita acută, hernia incarcerată, invaginația intestinală, torsiunea de testicul, ruptura de chist ovarian, tumorile abdominale sau ulcerul.

Dacă micuțul tău are dureri greu de suportat, nu mai sta pe gânduri și mergi, de urgență, la medic. Însă, dacă durerile sunt ușoare, încearcă următoarele remedii naturiste.

Sirop natural pentru durerea de burtă la copii

Pentru prepararea unui sirop care să îl ajute pe cel mic să scape de durerea de burtă, ai nevoie de o linguriță de miere și de un vârf de linguriță de scorțișoară. Amestecă cele două ingrediente, până când obții un sirop fin. Dă-i-l micuțului tău ori de câte ori se confruntă cu dureri abdominale ușoare (doar dacă acesta are peste doi ani, deoarece mierea poate fi periculoasă, din cauza riscului de contaminare cu bacteria care provoacă botulism).

Mierea de albine este folosită încă din cele mai vechi timpuri, în scopuri terapeutice, pentru o mulţime de afecţiuni. Are proprietăţi antimicrobiene, antiinflamatorii şi stimulează vindecarea. De-a lungul timpului, mierea a fost folosită pentru tratarea afecţiunilor căilor respiratorii superioare, pentru îngrijirea rănilor şi a pielii, pentru afecţiuni gastrice, calviţie, pentru boli de ochi şi altele.

În același timp, scorțișoara are efecte vindecătoare, deoarece inhibă acțiunea prostaglandinelor (acizi grași, cu rol esențial în reglarea hormonală, funcționarea sistemului simpatic, producerea inflamațiilor, contracția musculaturii netede), astfel că relaxează contracțiile mușchilor abdominali. Aceasta poate fi adăugată și în ceaiurile copiilor.

un borcan de miere și mai multe batoane de scorțișoară
Pentru prepararea unui sirop care să îl ajute pe cel mic să scape de durerea de burtă, ai nevoie de o linguriță de miere și de un vârf de linguriță de scorțișoară.

Alte remedii naturiste pentru durerea de burtă al copii

Foarte bune pentru ameliorarea durerii abdominale sunt și ceaiurile de mușețel, de mentă și de ghimbir.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are proprietăți sedative și antiinflamatoare, ceea ce înlătură disconfortul abdominal. Mai mult, relaxează musculatura tractului digestiv, elimină spasmele și crampele. Se bea neîndulcit, cu înghițituri mici.

o ceașcă de ceai de mușețel
Ceaiul de mușețel are proprietăți sedative și antiinflamatoare, ceea ce înlătură disconfortul abdominal.

Ceai de mentă

Menta ajută la eliminarea bacteriilor din tractul digestiv, fiind ideală în cazul infecțiilor digestive. În plus, această plantă are și rol antispastic, fapt ce contribuie la înlăturarea crampelor.

o ceașcă de ceai de mentă
Menta ajută la eliminarea bacteriillor din tractul digestiv, fiind ideală în cazul infecțiilor digestive.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este indicat copiilor mai mari de doi ani. Acesta îl scapă pe cel mic de greață și vărsături, contribuind la îmbunătățirea stării generale a copilului.

Rădăcina de ghimbir se dă prin răzătoare, se pună în apă călduță și lasă cinci minute la infuzat.

o ceașcă de ceai de ghimbir
Ghimbirul este indicat copiilor mai mari de doi ani.Adauga un comentariu