Prima pagină » Sanatate » Ceai pentru dureri de burtă: Remediu eficient din inima naturii

Ceai pentru dureri de burtă: Remediu eficient din inima naturii

09 dec. 2021, 11:32,
în Sanatate

Dacă ai probleme digestive, prepară-ți un ceai adjuvant. În acest articol, vei găsi trei tipuri de ceai pentru dureri de burtă. Înainte de a apela la farmacia naturistă, cere sfatul unui medic specialist.

Durerile de burtă sunt unele dintre cele mai neplăcute. Ne dau viața peste cap și sunt dificil de tratat. Însă, cu ceaiul potrivit, putem scăpa, cu ușurință, de durerile de stomac. Astfel că, fie că te confrunți cu o afecțiune mai gravă, precum gastrita, refluxul sau ulcerul gastric, fie că ai diaree, constipație sau indigestie, trebuie să încerci unul dintre ceaiurile recomandate în rândurile următoare. Te vei simți mult mai bine și vei putea să îți reiei activitățile de zi cu zi.

o femeie întinsă pe pat cu dureri de burtă

Durerile de burtă sunt unele dintre cele mai neplăcute dureri.

Ceai pentru dureri de burtă: Te scapă imediat de disconfort

În ultimii ani, ceaiurile din plante au devenit tot mai populare. Oamenii le preferă în detrimentul medicamentelor, datorită efectelor lor benefice pe termen lung. Însă, trebuie menționat că, în cazuri mai grave, este recomandat ajutorul medicilor. O problemă serioasă nu poate fi tratată cu un simplu ceai, ci cu un tratament adecvat. Însă, pentru a ține sub control anumite afecțiuni digestive, ceaiurile sunt întotdeauna o soluție la îndemână.

Ceai pentru balonare, arsuri și crampe

Dacă vă confruntați cu balonare, beți ceai de lavandă sau coriandru. Aceste două plante au proprietăți antiinflamatoare, ajutându-vă să eliminați gazele. În acest fel, se va restabili echilibrul din stomac și intestine.

În cazul în care suferiți de arsuri la stomac, beți ceai de mușețel. Este calmant și va diminua aciditatea.

În plus, dacă aveți crampe dureroase, beți ceai de cimbru, mușețel sau chimen. Puteți pune pe abdomen și o sticlă cu apă caldă. Stați cu ea timp de două ore.

o cană cu ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel vă scapă de crampe.

Ceaiuri pentru indigestie, diaree sau constipaţie

Cele mai bune alegeri pentru indigestie sunt ceaiul de mentă și ceaiul de mușețel. Însă, dacă aveți febră, iar durerile devin insuportabile, luați legătura cu un medic. S-ar putea ca indigestia să fie de natură infecțioasă.

În caz de diaree, beți ceai de mentă. Se bea o cană la fiecare jumătate de oră, fără să fie depășit un litru pe zi. De precizat este că dacă suferiți de boală de reflux gastroesofagian, nu este recomandat să consumați acest ceai. Ar putea provoca arsuri.

Dacă suferiți de constipație, beți ceai de păpădie, coada-şoricelului sau cicoare. Este recomandat să se bea o cană dimineața, pe stomacul gol.

Simptomele ar trebui să cedeze la două zile după ce ați început să consumați aceste ceaiuri. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, mergeți la medic. În plus, nu consumați mai mult de două-trei căni de ceai pe zi, a câte 200-300 de mililitri.

o cană cu ceai de păpădie

Dacă suferiți de constipație, beți ceai de păpădie.

Ceaiuri pentru greață sau vărsături

Dacă vă confruntați cu greață sau vărsături, beți ceai de ghimbir. Acesta este un remediu eficient, pentru tratarea problemelor digestive. Ceaiul preparat cu rădăcină rasă de ghimbir ameliorează senzația de greață și combate eructaţiile.

Chiar dacă ceaiurile din plante pot fi benefice, acestea sunt contraindicate în timpul sarcinii, cum este ceaiul de ghimbir, sau pacienților care suferă de reflux gastroesofagian, așa cum este ceaiul de mentă. În plus, acest din urmă ceai este contraindicat persoanelor care urmează tratament pentru diabet.

o cană cu ceai de ghimbir

Nu beți ceai de ghimbir dacă sunteți însărcinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`