Informații utile

Cum să-ți găsești animalul pierdut. Poliția Română a explicat care sunt beneficiile microcipării.

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să-ți găsești animalul pierdut. Poliția Română a explicat care sunt beneficiile microcipării.
Cea mai eficientă metodă de găsire a animalului pierdut este microciparea

Cum să-ți găsești animalul pierdut? După sărbătorile de iarnă și focurile de artificii, mulți stăpâni de animale s-au plâns că patrupezii lor au fugit de acasă. În acest context, Poliţia Română a venit cu o serie de recomandări. Astfel, oamenii sunt sfătuiți să apeleze la microciparea patrupezilor mult iubiți. Aceasta este cea mai simplă metodă prin care-ți poți găsi pisica sau câinele pierdut.

Recent, Spania a promulgat o nouă lege care decide cine va avea grijă de animalul de companie în caz de divorț. Chiar dacă despărțirea nu este amiabilă, foștii soți vor putea beneficia de o custodie alternativă.  Poporul spaniol, laolaltă cu Franța și Portugalia au schimbat statutul juridic al animalelor de companie, ele fiind considerate acum „ființe emoționale”.

Cum să-ți găsești animalul pierdut

În mesajul postat pe rețelele de socializare, Poliția română îi informează pe cetățenii români cu privire la microcipare și unde pot beneficia micii blănoși care ne fac viața mai frumoasă de această procedură.

„Și voi le-ați văzut, nu? Anunțurile cu cățel/pisică pierdut/pierdută… Din păcate, nu este o ‘întâmplare’ când dispar multe animale de companie în perioada Revelionului. Vă aduceți aminte de petardele aruncate fără milă…

Acum, o parte dintre ele rătăcesc speriate ‘prin necunoscut’. Dar! Există posibilitatea ca un animal de companie, găsit de tine, să fie microcipat. Mergi cu el la un cabinet veterinar care are acces la o bază de date. Se poate găsi proprietarul. Microciparea reprezintă o șansă în plus în caz de pierdere. Aveți grijă de voi, implicit și de ei! O faptă bună va fi răsplătită mereu!”, transmite Poliţia Română.

Spania, Franța și Portugalia au schimbat statutul juridic al animalelor de companie. Această decizie judecătorească obligă judecătorii să considere animalele de companie ca ființe emoționale mai degrabă decât obiecte sau proprietăți deținute de un cuplu.

„Animalele fac parte din familie și atunci când o familie decide să se separe, soarta animalului trebuie reglementată cu aceeași importanță ca și soarta celorlalți membri ai familiei”, a spus avocata Lola Garcia.

Custodie comună pentru animalele de companie, în caz de divorț

În octombrie, un judecător din Madrid a acordat custodia comună a unui câine pentru doi foști soți. Persoanele în cauză au cerut o decizie judecătorească cu privire la cine ar trebui să rămână animalul de companie după divorț. Câinele petrece o lună cu fiecare dintre foștii parteneri și ambii sunt responsabili din punct de vedere legal.

Anterior, un avocat care solicita custodia comună a unui animal de companie trebuia să demonstreze că ambii membri ai unui cuplu dețin animalul ca obiect, oferind un avantaj celui care a înregistrat animalul de companie. Garcia, a cărei firmă Rights&Animals s-a ocupat de caz, consideră că reforma este un prim pas major într-o serie de modificări legale viitoare în ceea ce privește relația oamenilor cu animalele.

„În prezent, un judecător trebuie să stabilească unde animalului se va acomoda mai bine și această determinare se bazează pe sensibilitatea animalului
Astfel, un partener care poate demonstra o solvabilitate financiară sau căruia i s-a acordat custodia copiilor are șanse mai mari să-și asigure și custodia oricăror animale de companie, deoarece există o legătură afectivă specială între copii și animale” a adăugat Lola Garcia, pentru cotidianul The Times

Adauga un comentariu