Stiri si curiozitati

Cum scapi de șoareci: Cinci metode naturale cu efect garantat

Publicat: 14 oct. 2021
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cum scapi de șoareci Cinci metode naturale cu efect garantat
Nu uita că șoarecii apar și în locurile în care sunt depozitate cereale, scânduri de lemn sau hârtie. Ar fi ideal să ai un spațiu de depozitare la aproximativ 30 de centimetri de pământ.

Știm că iubești animalele, însă trebuie să recunoști că atunci când vezi șoareci nu ai un sentiment prea plăcut. Așa că iată cum scapi de șoareci, cu ajutorul metodelor naturale.

Pentru a ține aceste rozătoare la distanță, curățenia este esențială. Aruncă resturile menajere și asigură-te că nu ai crăpături în pereți sau în garduri. Dacă ele există, astupă-le, pentru a nu mai permite și altor șoareci să se infiltreze.

Nu uita că șoarecii apar și în locurile în care sunt depozitate cereale, scânduri de lemn sau hârtie. Ar fi ideal să ai un spațiu de depozitare la aproximativ 30 de centimetri de pământ.

Cum să scapi de șoareci prin metode naturale

Dacă nu ești de acord cu folosirea substanțelor chimice pentru a scăpa de rozătoare, ți-am pregătit o listă cu cinci metode naturale, care te vor scăpa de șoareci garantat.

Ulei esențial de mentă

Puțină lume știe, dar șoarecii nu suportă mirosul de mentă. Așa că, o soluție împotriva rozătoarelor o constituie uleiul esențial de mentă. Pune câteva picături dintr-un astfel de ulei pe mai multe bucăți de vată sau pe discuri utilizate în cosmetică și poți să spui adio șoarecilor. Pune aceste bucăți de vată/ discuri în locurile în care ai sesizat prezența rozătoarelor și înlocuiește-le săptămânal cu unele noi.

În acest fel nu vei ucide rozătoarele, iar animalele de companie nu vor avea de suferit.

ulei esențial de mentă

Fulgi de ardei iute

Pune fulgi de ardei iute în zonele unde ai văzut șoareci și problema e ca și rezolvată. De asemenea, poți pregăti un spray cu fulgi de ardei iute, 100 de grame de piper măcinat, două linguri de boia de ardei iute și patru litri de apă.

Pune toate ingredientele într-o oală și lasă-le la fiert. În tot acest timp, ai grijă să porți opchelari de protecție, mănuși și mască, deoarece mirosul va fi extrem de puternic. După ce a dat în clocot, acoperă vasul pentru 15 minute. Apoi strecoară lichidul și pune-l într-un recipient cu pulverizator. Stropește cu acest lichid zonele unde stau șoarecii, dar ai grijă să nu folosești și pe țesături.

ardei și fulgi de ardei iute

Căței de usturoi

Șobolanilor nu le plac mirosurile tari. De aceea, este indicat să prepari o saramură din usturoi tocat și apă. Pulverizează amestecul acolo unde știi că se află șoareci și treaba este gata. În plus, poți pune și câțiva căței de usturoi în acele zone, iar șoarecii vor dispărea cât ai clipi.

usturoi

Ceapa

Așa cum ai procedat în cazul usturoiului, poți face și cu ceapa. Totodată, poți pune jumătăți de ceapă în locurile în care stau șoarecii și ai grijă să le înlocuiești zilnic. Șoarecii urăsc mirosul de ceapă și nu își vor mai face simțită prezența mult timp de acum înainte.

ceapă

Cum scapi de șoareci cu ulei esențial de cuișoare

Pune ulei esențial pe mai multe bucăți de vată, acolo unde știi că se află șoareci. De asemenea, poți pune câteva cuișoare într-o cârpă și să o plasezi în zonele respective. Mirosul puternic al cuișoarelor îi va îndepărta pe șoareci imediat.

ulei de cuișoare

Dacă aceste sfaturi nu te ajută, apelează la spiritul de vânătoare al unei pisici. Ea va prinde rozătoarele și tu vei scăpa de grija lor. De asemenea, dacă vrei o soluție rapidă, dar costisitoare, îți poți achiziționa un aparat cu ultrasunete. Acesta va emite sunete imperceptibile pentru oameni, dar nu și pentru rozătoare, și  acestea vor dispărea într-o secundă.

Nu în ultimul rând, te poți folosi de capcane pentru șoareci. Și capcanele clasice sunt bune, însă poți alege capcane tip cutie, confecționate din carton sau din pastic. Sunt extrem de eficiente, dacă nu vrei să ucizi șoarecele.

Sperăm că aceste sfaturi v-au fost de ajutor și că ați scăpat definitiv de șoareci.

Comentarii
Adauga un comentariu