Culinar

Cum se face jambonul – reteta de trecut in caietul cu preparate bune

Publicat: 14 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se face jambonul - reteta de trecut in caietul cu preparate bune

Daca iti plac preparatele din porc atunci ar trebui sa inveti sa faci jambon. Desi dureaza mult, caci are nevoie de doua saptamani pentru a fi gata, acest preparat e delicios.

Ai nevoie de:

– 4 kg de carne de porc
– 600 ml de vin alb
– doua capatani de usturoi uscat
– un plic de usturoi uscat
– sare, piper, dupa gust
– dafin
– ienibahar

Mod de preparare:

Condimenteaza pulpa de porc cu sare, iar apo trece-o prin piper macinat. Intr-un vas mare asaza carnea, piperul boabe, usturoiul, ienibaharul, otetul, vinul si apa. Tine aceasta oala la rece, intr-un beci sau intr-o camara, timp de 8-10 zile. Intoarce-o din cand in cand pe toate partile. Ulterior, scoate carnea, las-o la zvantat o zi, iar apoi pune-o la afumat 3-4 zile ori fierbe-o in apa cu sare pana se inmoaie. Se scoate osul bucatii de pulpa si se preseaza bine intre doua greutati. Se serveste taiat felii subtiri.

Adauga un comentariu