Daca iti plac preparatele din porc atunci ar trebui sa inveti sa faci jambon. Desi dureaza mult, caci are nevoie de doua saptamani pentru a fi gata, acest preparat e delicios.
Ai nevoie de:
– 4 kg de carne de porc
– 600 ml de vin alb
– doua capatani de usturoi uscat
– un plic de usturoi uscat
– sare, piper, dupa gust
– dafin
– ienibahar
Mod de preparare:
Condimenteaza pulpa de porc cu sare, iar apo trece-o prin piper macinat. Intr-un vas mare asaza carnea, piperul boabe, usturoiul, ienibaharul, otetul, vinul si apa. Tine aceasta oala la rece, intr-un beci sau intr-o camara, timp de 8-10 zile. Intoarce-o din cand in cand pe toate partile. Ulterior, scoate carnea, las-o la zvantat o zi, iar apoi pune-o la afumat 3-4 zile ori fierbe-o in apa cu sare pana se inmoaie. Se scoate osul bucatii de pulpa si se preseaza bine intre doua greutati. Se serveste taiat felii subtiri.