Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cum se mananca corect sfecla rosie
Cum se mananca corect sfecla rosie

Cum se mananca corect sfecla rosie

04 mart. 2017, 12:52,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:71664;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Tot ceea ce are nevoie organismul gasim in sfecla rosie. Consumata in otet, proaspata sau coapta, este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sanatate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul si antioxidantii din sfecla rosie ajuta la tratarea mai multor afectiuni.
Cum se mananca sfecla rosie: combinatii reusite
Poti sa faci un humus cu sfecla rosie, mixand in robotul de bucatarie boabe de naut cu sfecla coapta, usturoi, zeama de lamaie si pasta de susan.
Poti sa faci o supa crema de sfecla rosie, morcovi, ceapa coapte si mixate apoi in blender cu putina apa sau smantana, asezonandu-le dupa bunul plac.
O salata cu sfecla rosie coapta sau fiarta va fi o masa satioasa si nutritiva.

Dieta de 10 zile cu sfecla rosie
 
Combina sfecla cu feta/branza de capra/branza cu mucegai, nuci coapte, rucola/spanac, rodie, ulei de masline, otet/zeazma de lamaie si vei obtine o combinatie surprinzatoare.
Sfecla cruda razuita merge de minune cu morcov, ceapa rosie, patrunjel verde, ulei, sare si putin otet. Va fi o salata hranitoare pe care o poti consuma alaturi de orice mancare gatita.
Briosele sau prajiturile cu ciocolata pot sa contina sfecla fiarta, deoarece aceasta va inlocui zaharul rafinat, indulcind discret preparatele. Astfel, obtii dulciuri potrivite pentru copii.
Poti sa amesteci sfecla cu naut, linte, ceapa, ciuperci, oua si putina faina pentru a face chiftelute plate pe care le poti folosi pentru sandvisuri.
Batoanele energizante cu suc de sfecla rosie, fulgi de ovaz, stafide, unt de  arahide, fulgi de cocos, ulei de cocos vor avea o culoare apetisanta.
Cremele pentru torturi le poti colora cu suc de sfecla rosie in loc sa folosesti colorant alimentar. Nu vei simti gustul, dar vei obtine o culoare frumoasa care va contrasta puternic cu un prajitura care contine cacao.
Poti sa folosesti sfecla coapta pentru a umple un aluat de foietaj alaturi de un amestec cu ciuperci, spanac si branza. Vei obtine un aperitiv aspectuos.
Poti sa faci ravioli de casa pe care sa-i umpli cu sfecla coapta si branza de capra.

Cum ne poate face rau sucul de sfecla rosie
 

sursa: eva.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`