Sanatate

Cum se manifestă candidoza la bărbați. Această boală poate duce chiar și la impotență 

Publicat: 10 feb. 2022
Cum se manifestă candidoza la bărbați. Această boală poate duce chiar și la impotență 
Primele simptome ale acestei afecțiuni sunt durerile genitale, apariția unor pete albe în zona afectată, inflamație, usturimi și schimbări în culoarea și mirosul urinei

Ajunse în pragul disperării, multe persoane se întreabă cum se manifestă candidoza la bărbați și ce pot face în aceasta situație. Această afecțiune dă naștere celor mai grave probleme de sănătate care se vindecă greu și necesită un tratament îndelungat, sau mai rău, intervenția chirurgicală. Bărbații care suferă de candidoză trebuie să meargă de urgență la medicul de specialitate pentru a putea preveni orice infecție. 

persoana aflata intr-un cabinet medical
Infecțiile genitale în rândul bărbaților sunt des întâlnite și greu de tratat, se pot transmite foarte ușor, mai ales dacă bărbatul este activ din punct de vedere sexual, protejat și neprotejat

Candidoza la bărbați, secretele celei mai rușinoase boli la bărbați 

Această boală este cauzată de infecția cu bacterii și agenți patogeni la nivel genital, provoacă mâncărime, jenă și inflamează zona afectată. Din nefericire, candidoza la bărbați poate trece și neobservată și provoacă cancer de piele sau de prostată. 

Infecțiile genitale în rândul bărbaților sunt des întâlnite și greu de tratat, se pot transmite foarte ușor, mai ales dacă bărbatul este activ din punct de vedere sexual, protejat și neprotejat. 

Primele simptome ale acestei afecțiuni sunt durerile genitale, apariția unor pete albe în zona afectată, inflamație, usturimi și schimbări în culoarea și mirosul urinei. Candidoza la bărbați poate da naștere unor boli precum prostata cronică, impotență, cancerul de piele și poate compromite imunitar. 

medic specialist
Această boală este cauzată de infecția cu bacterii și agenți patogeni la nivel genital, provoacă mâncărime, jenă și inflamează zona afectată

Apar stările de febră, greață și dureri acute de cap, rigiditate musculară, hiperactivitate, constipație sau stări de disconfort intestinal. La nivel genital apare mâncărimea și poate declanșa o infecție cu o rădăcină mai puternică, ca de exemplu herpesul genital sau alte infecții fungice. 

Se secretă o substanță de culoare alb-gălbuie, cu un miros puternic care se poate extinde către pliurile inghinale, până la fesieri și pot provoca alte afecțiuni, mai grave, la nivelul dermei. 

Infecțiile genitale la bărbați sunt mai grave? 

Există studii care arată că o candidoza la bărbați poate fi mai puternică și mai greu de tratat decât la femei, iar de cele mai multe ori pacientul este asimptomatic. Bărbații care știu că suferă de o astfel de infecție pe care nu au tratat-o la timp trebuie să facă o vizită amănunțită la un cabinet de specialitate pentru a determina cauza problemei și tratamentul specific. 

Chiar și în cazul unei relații monograme, cu aceeași parteneră, este esențială testarea pentru a afla dacă rezultatul este unul pozitiv în cazul candidozei, mai ales că este foarte ușor de transmis. 

apa si bicarbonat de sodiu
La nivel genital apare mâncărimea și poate declanșa o infecție cu o rădăcină mai puternică, ca de exemplu herpesul genital sau alte infecții fungice

În cazul candidei la femei, simptomele sunt asemănătoare, dar pot duce la infertilitate, cancer ovarian și dureri în zona pelviană. Apar mâncărimi, zone inflamate și iritate, inconfort și stare de moleșeală. 

Tratament naturist în cazul infecțiilor urinare 

Simptomele unei candidoze sunt specifice de la un pacient la altul, dar mai pot apăraea și pusee de febră, frisoane, apetit scăzut, dureri de cap, constipație și stări de greață. Înainte de a începe orice tratament este recomandată vizita într-un cabinet de specialitate pentru a stabili exact care este cauza simptomelor prin investigații amănunțite. 

Medicul decide schema de tratament medicamentos sau poate indica leacuri pentru a scăpa cât mai ușor de problemele apărute în zona genitală. Cauzele candidozei la bărbați, ca și în cazul femeilor, pot proveni din tratamente pe bază de medicamente tari, antibiotice sau calmante luate pe o perioadă mai lungă de timp, dar și ca reacție adversă la o igienă neglijentă sau substanțe din produse cosmetice, ca de exemplu geluri de duș sau spumante de baie. 

Bicarbonatul de sodiu este un remediu pentru a scăpa rapid de infecțiile urinare, scade nivelul de acid din organism și calmează senzația de mâncărime și usturime de la nivelul zonelor intime. O linguriță de bicarbonat de sodiu se amestecă cu un pahar de apă și se consumă de 2-3 ori pe zi. Bătrânii spun că acest tratament naturist îndepărtează infecția în mai puțin de 3 zile. 

Baia în apă călduță cu o cană de bicarbonat de sodiu are același efect de calmare și îndepărtare a acestei afecțiuni. Timp de 10 minute, o dată pe zi, baia în bicarbonat vindecă infecția urinară și previne candida. 

ceai de menta
Simptomele unei candidoze sunt specifice de la un pacient la altul, dar mai pot apăraea și pusee de febră, frisoane, apetit scăzut, dureri de cap, constipație și stări de greață

Afinele sunt alimentele bogate în vitamine și minerale, bogate în acid benzoic, afinele scad pH din corp și îl readuc la normal. Consumul regulat de afine îndepărtează agenții patogeni cu care se confruntă imunitatea scăzută și elimină stările de inconfort provocate de candidoză. Pot fi consumate sub formă de pastile, sucuri naturale sau crude. 

Ceaiul de coada calului, plantă medicinală, are un conținut bogat în seleniu, vindecă bolile tractului urinar și previn infecțiile. Această plantă este des asociată cu remediile pe care le are în regenerarea și creșterea unghiilor și al părului, însă foarte puțini îi știu beneficiile pe care le are asupra imunității organismului. 

Coada calului conține și vitamina C, tratament pentru sănătatea mucoaselor. Cu un efect diuretic, acest ceai elimină toxinele și previne cristalizarea stratului urinar, foarte bun și pentru cistită sau boli de prostată. 

Frunzele de urzică sau de pătrunjel sunt des întâlnite pentru a trata problemele urinare, dezinfectează sistemul urinar și împiedică formarea pietrelor la rinichi. Se consumă sub formă de ceaiuri sau infuzie de plante, de două ori pe zi, timp de o săptămână și este recomandat mai ales în cazul candidozei la bărbați. 

 


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural
Adauga un comentariu